«ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΣ» Ο ΠΑΟ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

 

Αυτονόητο ότι το αποτέλεσμα στο αποψινό ντέρμπυ του πρωταθλήματος στη Λεωφόρο δεν θα περάσει στο ντούκου. Σε καμμία περίπτωση. Πέραν από το τι θα γράψει στη βαθμολογία, μάλιστα εάν δεν κερδίσει ο Παναθηναϊκός, το αποτέλεσμα θα κλονίσει την ήδη κλονισμένη εμπιστοσύνη στην ομάδα που βρίσκεται στη 2η θέση και υποτίθεται κυνηγάει το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός είναι παγιδευμένος μέσα σ’ ένα αυτοκαταστροφικό δίχτυ και του προκαλεί μεγαλύτερη ασφυξία ακριβώς διότι ο ίδιος το σφίγγει περισσότερο επάνω του. Δεν έχει αποδεχθεί το ρόλο του δεύτερου, επιμένει ότι είναι πάντα ισάξιος του Ολυμπιακού και αν δεν παίρνει το πρωτάθλημα αυτό οφείλεται στην εγκληματική οργάνωση.

Χάνει το δίκιο του ο Παναθηναϊκός όχι μόνον όταν ηττάται, αλλά και όταν πραγματοποιεί εμφανίσεις μικρομεσαίας ομάδας της σούπερ ληγκ. Αυτή είναι η παγίδα του Παναθηναϊκού, να χρειάζεται να αποδείξει στο γήπεδο ότι είναι καλύτερος τουλάχιστον του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Για να φανεί έτσι η αλήθεια της επικοινωνιακής του επιμονής, ότι στο παρασκήνιο τον πολεμάει ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη.
Η ΑΕΚ με τα όποια όνειρα στην επιστροφή της στο μεγάλο πρωτάθλημα προσγειώθηκε για τα καλά μετά τις ξεκάθαρες ήττες από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Στο τρίτο ντέρμπυ, και αυτό εκτός έδρας, με τον Παναθηναϊκό, θα έχει την ίδια τύχη; Δεν υπάρχουν προγνωστικά. Δεν τα επιτρέπει το ποδόσφαιρο.

Δεδομένο. Μετά την τεσσάρα από τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ αντέδρασε με 5-1 σε βάρος του Ηρακλή. Μετά το χαστούκι από τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός θα ξεσπάσει στην ΑΕΚ;

Δεδομένο. Επί Αναστασίου ο Παναθηναϊκός έχει υποστεί αρκετές γκέλες στη Λεωφόρο.

Δεδομένο. Το μέγα ατού του Παναθηναϊκού είναι ο Μπεργκ ο οποίος είναι άσφαιρος εδώ και εβδομάδες. Χωρίς γκολ ο Σουηδός έξι αγώνες.
Από τον Παναθηναϊκό περνάνε το μήνυμα ότι από εμάς εξαρτάται το αποτέλεσμα. Γιατί, όμως; Δεν θα παίξει μόνος του. Στο γήπεδο θα είναι και η ΑΕΚ. Άρα, εξαρτάται το έργο και από τον αντίπαλο. Και επειδή η ΑΕΚ προφανώς θα αγωνιστεί με λιγώτερη πίεση από όσο ο Παναθηναϊκός που καίγεται για τη νίκη, ίσως οι φιλοξενούμενοι να πιάσουν περισσότερο αποτελεσματικά το δικό τους αγωνιστικό πλάνο.