Ο ΜΠΟΚΑΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΙΑ ΤΟΥ

 

Ήρθε ο πολυρεκλαμαρισμένος Μποκανί στην Ελλάδα; Δεν είναι σίγουρο. Αν διαβάσεις το βλέμμα του, δεν χρειάζεται να είσαι διπλωματούχος ψυχολόγος για να υπογράψεις πως ο μαύρος βρίσκεται "αλλού". Δεν είναι "εδώ". Κάπου, ποιός ξέρει, κυκλοφορεί η σκέψη του, πάντως όχι εδώ…

Να μιλήσουμε σοβαρά. Μη σταθούμε στο ύφος του επαγγελματία. Ούτε στα γένεια του. Όχι τέτοιες άνοστες πλακίτσες. Αφήνουμε τις χοντρές πλάκες για τα πρωτοσέλιδα. Ώπα, ρε! Ακόμα δεν έχει υπογράψει ο 31χρονος μισθοφόρος από το Κογκό, που δεν είναι πρώτο πράμα και στήσανε πανηγύρι.

Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Μόνο από τις ντόπιες εφημερίδες. Να ξέρουμε τι λέμε. Δέκα ομάδες άλλαξε ο Μποκανί, καμιάς χώρας οι φυλλάδες δεν άρχισαν να βαράνε τα αφρικάνικα ταμπούρλα κατ’ εντολήν του φύλαρχου. Να πανηγυρίζει η κυρά του Μποκανί, το καταλαβαίνω. Έναν τον έχει και δέκα χρόνια της είναι πιστός.

Στο φινάλε τη "μπόμπα" μεταγραφή την πλήρωσε ο Μαρινάκης. Δεν τον έφερε τζάμπα. Ούτε ο παίκτης είχε καημό μεγάλο πότε να φορέσει τη φανέλα του θρύλου. Πέρασε και δεν ακούμπησε στις δύο τελευταίες ομάδες του, τις αγγλικές Νόριτς και Χαλ. Άσε πρώτα να τον δει ο κόσμος και μετά να βγάλει από το ντουλάπι τις βουβουζέλες.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ Ο… ΚΑΥΤΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ