ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Ο… ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

 

Έχει κινητοποιηθεί το σύμπαν της ποδοσφαιρικής Ελλάδας προκειμένου να αποφύγει ο Παναθηναϊκός τον υποβιβασμό στα χαρτιά. Είναι αλήθεια ότι οι αγωνιστικοί αντίπαλοι του τριφυλλιού, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν τον θέλουν στην Β’ εθνική. Απεναντίας, τους βολεύει να είναι ένα όρθιο πτώμα στο πρωτάθλημα, ομάδα ανίκανη να σταθεί στο ύψος της Ιστορίας της.

Κανείς δεν κάνει χάρη σε κανέναν. Το «χέρι βοήθειας» στην σκανδαλώδη διαδικασία «σωτηρίας» του Παναθηναϊκού που μαγειρεύεται, στην πραγματικότητα δεν είναι υπέρ της ιστορικής ομάδας. Πουλάνε «καλοσύνη» και «κατανόηση» στον Παναθηναϊκό, ποιος ξέρει με τι ανταλλάγματα και ποιες… δεσμεύσεις.

Αλήθεια, μήπως είναι καταστροφή για τον Παναθηναϊκό να μην υποβιβαστεί; Φρικτό θέαμα θα είναι να συνεχιστεί το μαρτύριο ΠΑΕ καταχρεωμένης, εντελώς αναξιόπιστης στους οφειλέτες της, και κάθε μέρα να τρέχει στα δικαστήρια για να παίρνει αναβολές. Μήπως καταντήσει ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Μη λησμονούμε ότι η ΑΕΚ λύγισε αγωνιστικά από τα χρέη της, τελικά υποβιβάστηκε στα ίσα, όχι στα χαρτιά.

Μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός, γι’ αυτό θα άντεχε τον υποβιβασμό. Δεν θα εξαφανιζόταν όπως ένα σωρό άλλες που βρέθηκαν τουριστικά και συμπτωματικά στο μεγάλο πρωτάθλημα.

Αν δεν υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός ο «κερδισμένος» είναι μόνον ο Αλαφούζος, με την οργή του κόσμου σκέτη «δαμόκλεια σπάθη» επάνω του. Αν παραμείνει στη super league ο Παναθηναϊκός, τότε θα είναι το φουκαριάρικο φτωχαδάκι, ο αναξιοπρεπής λυγούρης και θα χρωστά ευγνωμοσύνη στις μικρές ΠΑΕ που τον στήριξαν.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΣΑΣ)...