ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΑΝ...

 
Πυρρίχειο θα χόρευαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν τα έβρισκαν οι δυο τους... , λέω για το ποντιακό δίδυμο Μελισσανίδης-Σαββίδης. Ο ένας από βορρά με τον έναν δικέφαλο και ο άλλος από νότο μεριά, με τον έτερο δικέφαλο. 
Χορός με τους αρχαιοπρεπείς μουσικούς ήχους του κεμεντζέ, της ποντιακής λύρας ο πυρρίχειος. Και να μην είσαι σπορά ποντιακή, να μην κουβαλάς αίμα ποντιακό, της τεράστιας και ανυπότακτης στον Τούρκο φυλής, όταν βλέπεις τα παλληκάρια, ζωσμένα τα μαχαίρια, να χορεύουν πυρρίχειο και ακούς την ποντιακή λύρα, ανατριχιάζεις... Πολεμικός χορός, ιστορικά αποδεδειγμένα ότι αποτελούσε μέρος της εκπαίδευσης της αρχαίας Σπάρτης. Πώς να γινόταν πολεμιστής ο νέος στη σκοτεινή πολιτεία του Λυκούργου, αν δεν χόρευε πυρρίχειο; 
Μιλάμε, όμως, για Σαββίδη και Μελισσανίδη, το ανύπαρκτο δίδυμο... Αν βρίσκανε τη συνεννόηση οι δύο φύλαρχοι, για το καλό του πρωταθλήματος και των δύο “δικεφάλων”, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ; Τους ταιριάζει ο χαρακτηρισμός “φυλάρχοι”, διότι η μεν ρώσικη αρκούδα έχει διατελέσει πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης των ποντιακών σωματείων όπου γης, ο δε Κοκκινιώτης τίγρης, είναι εδώ και χρόνια πρόεδρος της “Ευξείνου Λέσχης” των Αθηνών.
Διαβαστε ακομα:

Η ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΕΥΡΩΠΗΣ, Η ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ