ΜΗ ΞΕΓΕΛΑΕΙ Ο ΥΨΗΛΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ...

 
Τι θα πει, ρε, ''Αλλάγή''. Αυτό το ξεφτυλισμένο παραμύθι «Αλλαγή»; Ξεφτυλισμένο διότι ολοφάνερα πρώτα εκθέτει τους υπέρμαχους της... «Αλλαγής». Όσους υπόσχονται «αλλαγή» και αλλαγή δεν κάνουν. Και πώς να την κάνουν! Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις κάτι. Αυτό που χρόνια ολόκληρα υπάρχει, και δεκαετίες είναι ριζωμένο. Για την Ιστορία, αναφέρω ότι πρώτος λόγο για «Αλλαγή» έκανε ο παπατζής πρωθυπουργός της μετακατοχικής Ελλάδος Γεώργιος Παπανδρέου, με το που γίνεται αρχηγός του νέου κόμματος τότε, το 1961, της «Ένωσης Κέντρου».

Από το 1961, λοιπόν, κήρυξε «ανένδοτο αγώνα» ο πατέρας του κορυφαίου λαοπλάνου Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γεώργιος και φόρα παρτίδα μιλούσε για... «Αλλαγή». Ότι θα αλλάξει την Ελλάδα. Αποτέλεσμα; Η Ένωση Κέντρου με κάργα βασιλικούς και καραδεξιούς στη σύνθεσή της γέννησε την Αποστασία.

Ξεφτύλισε την «Αλλαγή» και ο υιός, ο Ανδρέας Παπανδρέου. Όχι μόνον δεν έκανε καμία σοσιαλιστικού τύπου αλλαγή, αλλά γέννησε τον Σύριζα, αυτό το κόμμα, το μπέρδεμα με κομουνιστές, όχι απλά σοσιαλιστές, οι οποίοι συνέχισαν το παραμύθι της «Αλλαγής». Μιας άλλης παραμύθι φούρναρης κοπής.

Τι σημαίνει αλλαγή ειδικά στο ποδόσφαιρο; Κατ' αρχήν αξιόπιστο πρωτάθλημα. Κι αυτό δεν προκύπτει ποτέ με ΠΑΕ προβληματικές. Με ομάδες που δεν τραβάνε κόσμο στα γήπεδα. Το να αλλάξει η... κυβέρνηση, η διοίκηση στην ΕΠΟ, δεν λέει τίποτα. Αλλαγή στην ΕΠΟ σημαίνει να αλλάξει το πρωτάθλημα! Το πρωτάθλημα είναι εκείνο που συντηρεί, που επιδοτεί τις αμαρτίες της ΕΠΟ. Το λεγόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα νοσεί, και το κακό δεν προέρχεται από τα λαμόγια του δήθεν ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Μεροκάματο, άλλωστε, στους επαγγελματίες της παρανομίας δίνουν οι μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ.
Μη ξεγελάει ο πρωτοφανής ανταγωνισμός στην κορυφή της βαθμολογίας. Όσο δεν αλλάζει το τοπίο, με αληθινές, με ουσιαστικές αλλαγές, η βία και η αλητεία θα έχουν τον πρώτο λόγο στο πρωτάθλημα. Τα νταηλίκια στις εξέδρες, οι τρομοκρατικές επιθέσεις και χειροβομβίδες στους συνδέσμους «φιλάθλων». Εκείνων των οπαδών που έχουν το δικό τους πόλεμο.
Διαβαστε ακομα:

ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ!