Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ, ΟΜΩΣ...
Προδότης της πατρίδος ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης. Μ’ αυτή την κατηγορία, της εσχάτης προδοσίας, συνελήφθη στις 7 Σεπτεμβρίου σα σήμερα, το 1833, η ίδια η Ελληνική Επανάσταση του 1821. Τελεία. Χωρίς τον γέρο του Μοριά δεν υπήρχε Ξεσηκωμός ενάντια στον Οθωμανό. Τελεία και παύλα.
Οι προδότες του σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι. Οι πρωθυπουργοί που συνειδητά έριξαν την Ελλάδα στα σκατά. Με την ανικανότητα και την ανευθυνότητά τους έσυραν τη χώρα στη χρεοκοπία και την ανυποληψία. Και δεν αντιμετώπισαν κατηγορία, και κάνουν παιχνίδι παρασκηνιακά ως πολιτικοί με επιρροή, και έχουν άποψη για το μέλλον.
Ο Κολοκοτρώνης δεν ήταν εκλεγμένος. Πρωτοστάτησε στον ένοπλο αγώνα χωρίς να πάρει την… εντολή του λαού. Ούτε πολέμησε στο όνομα του βασιληά, ο οποίος ήρθε μετά την απελευθέρωση, κι αυτός, υποτίθεται, κατηγόρησε τον γίγαντα ότι ετοίμαζε στρατιωτικό πραξικόπημα.
Στημένη δουλειά ξένων μυστικών υπηρεσιών. Η δίκη Κολοκοτρώνη και των συντρόφων του Παπλούτα, Νικηταρά, Τζαβέλλα, του γιου του Γενναίου Κολοκοτρώνη, έγινε στο τούρκικο τζαμί στο Ναύπλιο. Εισαγγελέας ο ''φιλέλληνας'' Σκωτσέζος θεολόγος Έντουαρντ Μάνσον, ο άνθρωπος της Αγγλίας, ο παθιασμένος υπερασπιστής του δολοφόνου του Καποδίστρια, του Γιώργου Μαυρομιχάλη.
''Ποιο είναι το επάγγελμα σου, κατηγορούμενε...'', ρώτησαν στο δικαστήριο τον Νο 1 του 1821. Με ψευδομάρτυρες καταδικάστηκε σε θάνατο, και τον έκλεισαν στο χειρώτερο μπουντρούμι (φώτο), στο Παλαμήδι. Απάνθρωπες για έξι μήνες οι συνθήκες κράτησης στη φυλακή, τέτοια κόλαση σίγουρα δεν θα γνώριζε αν τον είχαν πιάσει οι Τούρκοι.
Την θανατική καταδίκη του Κολοκοτρώνη δεν υπέγραψαν οι δύο από τους πέντε δικαστές, στο όνομα Τερτσέτης και Πολυζωίδης, Ο ήρωας πήρε χάρη από τον Όθωνα όταν το κωλόπαιδο ενηλικιώθηκε.
Διαβάστε ακόμα:
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΜΠΕΗ;