ΤΣΙΠΡΑΣ, ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Θέλει ο Αλέξης να κυβερνήσει; Εάν πράγματι έχει αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα να διαχειριστεί αυτός, έχοντας βεβαίως πλήρως τον έλεγχο των τριγύρω του, τις τύχες της χώρας, τότε απαραιτήτως να του τεθεί ένας όρος, από τον λαό, από ποιον άλλον. Πως εάν σε εκλέξουμε πρωθυπουργό, θα σε ξαναεκλέξουμε στα σίγουρα! Κι όχι μια φορά μόνον! Να σταματήσει, επιτέλους, αυτή η πλάκα κάθε τόσο να αλλάζουμε αφέντη.

Μιλάμε πολιτικά και ας υποθέσουμε, χωρίς πλάκα, ότι ο λαός που 40 χρόνια αηδίασε από τους κομματικούς σωτήρες και γι’ αυτό ωρίμασε. Που σημαίνει ότι αντιλαμβάνεται πως ένας βαρβάτος πολιτικός, όπως τέτοιος είναι ο Τσίπρας, για να πάρει το πηδάλιο σαραβαλιασμένου σκάφους θα το απογειώσει όταν έχει εξασφαλίσει επαρκή πίστωση χρόνου. Δεν γίνεται διαφορετικά.

Τυχοδιωκτική θα ‘ναι η ανάληψη κυβερνητικής ευθύνης από τον Τσίπρα όταν κρίνεται αδύνατον σε μια τετραετία να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Το ‘πε και ο Λαφαζάνης, το πρώτο πιστόλι της Κουμουνδούρου. Η Ελλάδα χρειάζεται επαναθεμελίωση. Ο άνθρωπος δεν πουλάει νέο σλόγκαν, δεν είναι ένας ακόμα παραμύθης. Αλλαγή, νέα αρχή, επανίδρυση, κι άλλες τέτοιες λεκτικές μπουρμπουλήθρες. Η επανεθεμελίωση απαιτεί άλλα, και γερά, θεμέλια, κτίσιμο ξανά, μάλιστα με σχέδιο, και λειτουργία με προγραμματισμό, με μέθοδο.

Τι, δηλαδή; Μη μας βγει από την κάλπη και ο Αλέξης κάλπικος. Μη μας πει «φταίνε οι προηγούμενοι, εγώ ό,τι μπορούσα έκανα, αλλά ο λαϊκισμός των αντιπάλων μας στάθηκε εμπόδιο στην ολοκλήρωση του έργου μας».

Όχι, δεν πάει έτσι. Θέλει ο λαός; Θέλει. Θέλει ο Τσίπρας; Θέλει. Ε, αφού δεν τον πήραν και τα χρόνια μη βγει στη σύνταξη. Τα κλειδιά στον Αλέξη για 40 χρόνια. «Εσύ, Τσίπρα, εσύ, 40 χρόνια στο κουπί».

Να πηδήξει κόσμο ο Αλέξης, αληθινός επιβήτωρ, αν δεν την έχει δει περαστικός και όπως κάτσει η μπίλια. Να βάλει κάτω την πουτάνα την Ελλάδα, να της ξεσκίσει ό,τι πρόστυχο ρούχο απέμεινε και να την ντύσει νοικοκυρεμένα, όχι αλανιάρικα.

Αμάν πια! Πούστηδες και παλληκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια. Πάνε να ρίξουν την κυβέρνηση ή, θέλουν αλλαγή πραγματική τα ελληνόπουλα; Και τι θέλουν με Τσίπρα; Ε, δεν γίνεται δουλειά αν δεν τον στήσουν Σουλεϊμάν, μόνιμα εκλεγμένο.

Μια ζωή οι συριζαίοι τα είχαν με τον… δικομματισμό. Σήμερα πως έκατσε το έργο; Ο ένας πόλος του δικομματισμού είναι ο Σύριζα! Το κίνημα της Επαναθεμελίωσης έχει ήδη μπει γερά στο παιχνίδι του δικομματισμού, δίχως αντίπαλο! Αν δε, σαν κυβέρνηση, ο Σύριζα αποτύχει αύριο, τότε επιτόπου, και με δική του ευθύνη, θα ξαναγεννηθεί ο δικομματισμός, με τους τσιπραίους στην απ’ έξω.

Διαβάστε ακόμα:

Γι' αυτό τους πληρώνει το αφεντικό