"ΟΧΙ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

 

Ο πρώην πρόεδρος, και για 15 συναπτά έτη, του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής έβγαλε διάγγελμα. Δεν ήθρελε τη θέση του προέδρου προ μηνών στις εκλογές της ομοσπονδίας του στίβου, αλλά είναι πάντα στις επάλξεις, περιμένοντας την ευκαιρία να επιστρέψει, άλλωστε η πόρτα είναι ανοικτή..., μη ξοδευτούμε σε περισσότερα. Ο ομοσπονδιάρχης, λοιπόν, κηρύσσει, προσκαλεί "επιστράτευση" των πάντων, όλοι "να αγωνιστούν για να αλλάξουν την εικόνα της διάλυσης που παρουσιάζει ο ελληνικός αθλητισμός".
Το πρώτο σχόλιο είναι ότι αυτά είναι πολιτικαντισμοί... Ποιοι να "αγωνιστούν"; Όλοι αυτοί που έχουν την πρώτη και κύρια ευθύνη στο κατάντημα του ελληνικού αθλητισμού. Κι αυτοί οι ίδιοι να τον σώσουν…
Αυτό που χρειάζεται δεν είναι η σωτηρία του αθλητισμού. Με το παραμύθι πας πίσω. Με το παραμύθι σπαταλιέται δημόσιο χρήμα. Πάμε παρακάτω...
Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε πολιτική για τον αθλητισμό. Μία χύμα κατάσταση ήταν πάντα. Σ'όλα, άλλωστε, όχι μονάχα στον αθλητισμό. Τι πρέπει να γίνει τώρα; Ούτε μία δραχμή από το κράτος στον αθλητισμό. Τέλος! Δεν μας ενδιαφέρει ο κρατικός αθλητισμός, ο ημικρατικός, ο παρακρατικός. Ούτε ένα ευρώ.
Οι αθλητικές ομοσπονδίες είναι κλεπτοδοχεία κι αυτό δεν είναι το χειρώτερο. Δεν παράγουν αθλητισμό. Δεν υπηρετούν τον αθλητισμό. Παραμάγαζα είναι, δεν ελέγχονται από κανένα και διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ που δεν καταλήγουν στον αθλητισμό.
"Όχι" στον επιδοτούμενο αθλητισμό να πει η Ελλάδα. Όποιος θέλει, ιδιώτης είναι, σωματείο, δήμος, να κάνει ελεύθερα τον αθλητισμό του, όμως χωρίς κρατικούς παράδες. Κι εδώ που έχουμε φθάσει δεν έχουμε ανάγκη διεθνείς νίκες και διακρίσεις, μετάλλια. Να μας λείπουν.