ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ

 

Για την πιάτσα είναι τελειωμένη η Κέρκυρα. Την έχουν καταδικασμένη. Και για τη δεύτερη θέση παίζεται ανάμεσα σε Άρη και Πλατανιά. Ένας από τους δύο θα κάνει μπλουμ στην Β' εθνική.
Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ποδόσφαιρο είναι αυτό, πιο σωστά πρωτάθλημα είναι αυτό. Έχουμε φάει και χωνέψει ανατροπές και διαψεύσεις προβλέψεων πολύ πιο χοντρές. Λέμε, όμως. Κι αυτό που λέμε, δηλαδή αυτό που γουστάρει, που σπρώχνει η πιάτσα δεν αγνοείται. Για να το πούμε κουλτουριάρικα "η περιρέουσα ατμόσφαιρα", οι κρυφοφανερές εκείνες δυνάμεις που ενεργούν "μηνυματικά" μέχρι και τους λαϊσμεν.
Δέκα, λοιπόν, αγωνιστικές πριν το τέλος η μεν Κέρκυρα είναι φαβορί. Η Βέροια, λένε, την σκαπουλαίρνει, διότι έχει και τους παίκτες εκείνους που μπορούν να την κρατήσουν στην κατηγορία. Πώς θα γίνει! Μετράει κι αυτό... Ο Άρης δεν έχει ομάδα, ούτε τερματοφύλακα. Όνομα βαρύ, κάποτε περισσότερο βαρύ, κι όμως είχε ξαναπέσει.
Τι προβλέπει ο αποδυτηριάκιας; Εδώ είμαστε. Μας είπες, μάστορα, προς τα που γέρνει η δουλειά, όμως ποιες είναι οι δικές σου προβλέψεις; Εδώ είμαστε. Αδιάφορο! Είναι εντελώς αδιάφορο ποιές θα είναι τελικώς οι δύο ομάδες που θα πάθουν ξου. Όπως, επίσης, εντελώς αδιάφορο είναι ποιές ομάδες θα επανέλθουν στη λίγκα που τη λένε και... σούπερ. Αυτό έχει σημασία. Ποιό; Ότι δεν έχουμε πρωτάθλημα. Άρα, δεν συμβιβαζόμαστε με το ανύπαρκτο ενδιαφέρον που μας... προκαλεί. Είναι πρωτάθλημα που ποδοσφαιρικά, αλλά και οπαδικά μας ξενερώνει εντελώς.