ΠΟΙΟΣ ΤΣΑΚΑΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ!

Photographed by Anna-Alexia Basile
 

Μα, είναι δυνατόν να τα βάζουν με τον... Βιντιάδη; Έλεος. Είναι, λέει, ο Τσάκας της ΑΕΚ. Ποιος Βιντιάδης και ποιος Τσάκας; Το ζήτημα είναι ποια ΑΕΚ. Ποιος Παναθηναϊκός. Να δοθεί η πρέπουσα απάντηση, λοιπόν...
Η μεν ΑΕΚ είναι εκείνη που παραδόθηκε στα τυφλά στον Ντέμη Νικολαϊδη. Δεν είναι φοβερό; Ο άνθρωπος που δεν είχε διοικήσει ούτε περίπτερο, του έστρωσαν κόκκινο χαλί για να κουμαντάρει μία ανώνυμη εταιρεία που πουλάει αέρα... Αυτό είναι το προϊόν μιας ΠΑΕ. Πουλάει ρομαντισμό, συναισθηματισμό, ενθουσιαμό, νίκη αλλά και πίκρα. Και κάνει τζίρο εκατομμυρίων.
Ο δε Παναθηναϊκός, άλλο αξιοσέβαστο και της πλάκας ιστορικό μέγεθος, όπως η ΑΕΚ είναι αυτός που περίμενε τη σωτηρία της από τον... Τσάκα. Ποιος είναι ο ξευτύλας, λοιπόν; Όχι, βέβαια , ο Τσάκας, ούτε ο Βιντιάδης. Η ΑΕΚ είναι η ξευτύλα, όπως και ο Παναθηναϊκός. Κι όταν λέμε ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ και σία, δεν εννοούμε τις ΠΑΕ. Εννοούμε και τον οπαδικό κόσμο των ομάδων. Πώς θα γίνει, δηλαδή! Γαμιέται ο πούστης ο πρόεδρος, γαμιούνται οι πουλημένες εφημερίδες, τα λαμόγια οι διαιτητές, όλοι, οι πάντες, και στην απ'έξω ο γίγας, ο αγνός λαός; Όποιος το πάει έτσι, αυτός είναι που περισσότερο δουλεύει τον κόσμο.