ΠΑΛΗΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, ΠΑΛΗΕΣ ΜΑΣΕΣ

 

Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ο Λοϊζίδης. Ποιος είναι αυτός; Σκέπτομαι πόσα πράγματα τα παίρνει το σκοτάδι. Η αιώνια σιωπή. Κάποιος που γνωρίζει πολλά, που ο ίδιος ήταν σε θέση να βιώσει πολλά και σημαντικά και τα παίρνει όλα μαζύ του, με τον πρόωρό θάνατό του.
Έχω σεβασμό στο θάνατο, πολύ περισσότερο απ'όσο στη ζωή. Και στο θάνατο μετράς τα λόγια σου. Τέλος πάντων, επειδή οι νεώτεροι δεν γνωρίζουν, ούτε άκουσαν για το όνομα Λοϊζίδης, μονάχα δύο γραμμές. Ήταν ο μακαρίτης, ο Κύπριος δικηγόρος, που μαζύ με τον επίσης Κύπριο δημοσιογράφο Χρήστο Ρούσσο διαχειρίστηκαν, από κοντά και ο Λάμπης Ταγματάρχης, το Filmnet. Εκείνο το περίεργο κανάλι που στήθηκε με ολλανδικά κεφάλαια, από ξέπλυμα χρήματος στη Νότια Αφρική, και μετέδιδε όλο το 24ωρο ξένες ταινίες.
Στη συνέχεια το  Filmnet απέκτησε κι άλλη τηλεοπτική συχνότητα, κι ήταν το πρώτο εν Ελλάδι που μετέδιδε ζωντανά όλα τα ματς της Α' εθνικής, ταυτόχρονα. Τα πρώτα, λοιπόν, πακέτα στις ελληνικές ΠΑΕ από τηλεοπτικά δικαιώματα τα έσπρωξε το Filmnet. Πολλά λεφτά, για εκείνη την εποχή. Λεφτά που δεν έπιασαν τόπο, εννοώ ότι δεν βοήθησαν στην αναβάθμιση του πρωταθλήματος, στη βιομηχανοποίηση του πρωταθλήματος και σ'αυτό η ευθύνη βαραίνει τον κόσμο του ποδοσφαίρου, όχι τους Ολλανδούς πειρατές. Συμπέρασμα; Οι Ολλανδοί έκαναν τη δουλειά τους, και πιο καλά έκαναν τη δουλειά τους κάποιοι πρόεδροι ΠΑΕ που χοντροκονομούσαν, και άσε τους Βαρδινογιάννηδες και τους Νταϊφάδες, τους Μελισσανίδηδες και τους Βουλινούς να τρώγονται για την κούπα του πρωταθλήματος.