ΚΥΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

Παρακολουθείστε, σου προτείνει το site, λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνος τάδε... Μόνον που οι αντίπαλοι δεν είναι ο Καρυστινός από τη μία και από την άλλη ο Παπαλαζάρου. Πρόκειται για ένα ματσάκι της σειράς, που αν δεν είσαι οπαδός της μιας από τις δύο ομάδες, άντε, το πολύ, να ρωτήσεις ποιο ήταν το τελικό αποτέλεσμα.
Κυριακή σήμερα, το κυρίως μένιου της 23ης αγωνιστικής και εσύ ψάχνεσαι. Τι έχει το πρόγραμμα. Πατάτες μπλουμ, και το καζάνι στρατιωτικό μεγάλο και φαρδύ. Αυτό είναι το γεύμα του τάγματος. Κάνεις μπλουμ με την κουτάλα της σούπας, να σημαδέψεις, κι αν την πετύχεις κάποτε βραστή πατάτα. Για το πρωτάθλημα, μιλάμε. Δεν βρίσκεται το μεγάλο ματς. Ποιο, ρε παιδιά; Πανιώνιος-Πανθρακικός; Ατρόμητος-Γιάννινα; Αστέρας-Λεβαδειακός; Σε παρακαλώ.
Δεν μειώνω καμμία ομαδίτσα. Ούτε σκέψη. Ημέρα ποδοσφαίρου η Κυριακή απο τα παληά τα χρόνια και δεν υπάρχει το παιχνίδι να σου κλέψει την προσοχή. Αυτό είναι το θέμα. Ούτε θα το πεις ντέρμπυ το Ολυμπιακός-Άρης, όταν οι Θεσσαλονικείς τους έχει μείνει μονάχα η χάρη του ονόματός τους. Άρης λέγεται, αλλά δεν είναι ο Άρης που θέλεις. Το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ. Έτσι δεν είναι;
Στο θέατρο όταν το έργο δεν τραβάει κόσμο επιτόπου το κατεβάζουν και ο θίασος διαλύεται, για να επιλέξει ο θιασάρχης, ο θεατρώνης, άλλο έργο, πιο εμπορικό, πιο πιασάρικο. Δεν σηκώνει να παίζουν οι ηθοποιοί μπροστά σε άδεια αίθουσα. Με το πρωτάθλημα μας τι γίνεται;
Να αφήσουμε το τι γίνεται..., τίποτα δεν γίνεται, τι να γίνει στο πρωτάθλημα;..., και να ξεκαθαρίσουμε το έργο στο site του Αποδυτηριάκια. Σέβομαι τον επισκέπτη μου, που σημαίνει ότι πρώτα απ'όλα σέβομαι το χρόνο του. Μέγα όπλο ο χρόνος για τον καθένα. Ίσως πιο χρήσιμος, με σωστή διαχείρηση, ο χρόνος και από το μυαλό σου. Τι θέλω να πω; Ε, δεν τον έχω για τόσο χαμένο στο διάστημα τον αποδυτηριακιστή, ώστε να χάνει την ώρα του παρακολουθώντας... λεπτό προς λεπτό ένα περιθωριακό ματσάκι. Η, να του πασάρω... φάσεις αδιάφορες από ένα πιο αδιάφορο ματσάκι, κι αυτός, επειδή δεν έχει τίποτα... χειρώτερο να κάνει, να διαβάζει τις λεπτομέρειες ενός παιχνιδιού που δεν θα το γράψει η ιστορία.