ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΟΧΙ “ΚΙΝΗΜΑ”

 

Ο Αστέρας πάει για τελικό. Γιατί, όχι; Βιάζομαι; Πολύ! Ακόμα δεν πέρασε τον Πλατανιά. Έτσι είναι. Να μιλάμε ποδοσφαιρικά, όχι πρωτοσέλιδα. Το ότι κέρδισε εκτός έδρας ο Αστέρας απλά μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης. Όχι ότι απέκλεισε κιόλας τον Πλατανιά. Άλλο ότι ως νεοφώτιστη ομάδα της Κρήτης, λίγο που κάιγεται για το κύπελλο. Να μείνει στην κατηγορία είναι ο μεγάλος στόχος, το πιο βαρύ στοίχημα για τον Πλατανιά. Και για να το πετύχει το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να σνομπάρει το κύπελλο. Τι είναι αυτά που μας λες, ρε αποδυτηριάκια; Τα παραλιακά. Είμαστε ακόμα σε αβαθή ύδατα. Να προχωρήσουμε λίγο πιο βαθειά...

Από μία άποψη να πεις ότι ο Αστέρας δικαιώνει και με την πορεία του στο κύπελλο, τη θέση του στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Από μία άποψη. Σα να έβαλε στην τσέπη την πρόκριση στους “4” και αν περάσει, γιατί όχι, τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά, βάζει πόδι στον τελικό. Μιλάμε για τον Αστέρα; Όχι, βέβαια. Μιλάμε με αφορμή τον Αστέρα και την καλύτερη παρουσία του στη λιγόχρονη γνωριμία του με τη μεγαλύτερη κατηγορία.

Ο Αστέρας Τρίπολης θεωρείται μικρή ομάδα. Δεν είναι, δηλαδή, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ακόμα και Άρης, σε όνομα, σε ειδικό βάρος. Η άνοδος του Αστέρα σημαίνει ότι οι μικρές ομάδες έχουν πάρει μπόι; Δεν νομίζω. Ας δεχθούμε ότι οι “μικροί” πλησίασαν αγωνιστικά τους “μεγάλους”, τότε το πιο σωστό είναι να ισχυρισθούμε όχι ότι οι μικροί κέρδισαν πόντους, όσο ότι έχασαν δύναμη οι μεγάλοι.

Από μία άλλη άποψη γιατί ο Αστέρας να εκπροσωπεί το “κίνημα” των μικρών ομάδων; Στην πραγματικότητα, ο Αστέρας είναι μία μεμονωμένη περίπτωση.