ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

 

Θα έπρεπε να ζητήσει και μία συγγνώμην ο Δημητράκης. Καλό, πολύ καλό το κάλεσμά του, δημοσίως, προς τους αδελφούς Αγγελόπουλους, να σταματήσουν την κόντρα τους, να πρωταγωνιστήσουν στην ομαλοποίηση του τεταμένου κλίματος, όμως σ'αυτές τις ενέργειες είναι απαραίτητη η Συγγνώμη. Όχι στους ιδιοκτήτες του μπάσκετ του Ολυμπιακού. Όχι, βέβαια. Τα προσωπικά τους μας είναι αδιάφορα. Ο Δημητράκης όφειλε να ζητήσει συγγνώμη, να απολογηθεί στον κόσμο για την προκλητική του συμπεριφορά. Στον κόσμο της υγείας, όχι σ'εκείνον της μαστούρας.

ΟΥΔΕΙΣ νομιμοποιείται, ηθικά, να ομιλεί για προσφορά στο μπάσκετ, στον αθλητισμό, όταν κρατάει ανοικτή την πόρτα σε πρεζόνια, όταν δεν φροντίζει να τους κρατάει μακρυά, όσους πάνε στο γήπεδο με την προδιάθεση να τσαμπουκαλευθούν αλητοειδώς.

Όταν χαρακτηρίζεις “σύλλογο βρωμιάς” τον αντίπαλο σου, είσαι παραμύθι. Πρόκειται περί κατηγορίας που σε αφορά σαν Παναθηναϊκό. Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ ο ένας σύλλογος να είναι καθαρός και να μην είναι τέτοιος και ο άλλος. Δεν γίνεται ποτέ αυτό. Όσο αμαρτωλή είναι η μία ομάδα κορυφής, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ βουτηγμένη στην αμαρτία είναι και η άλλη ομάδα. Και επειδή, ο Παναθηναϊκός σάρωνε τα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια, κατά τα ελληνικά δεδομένα, οι πράσινοι θεωρούνται, δεν λέω ότι πράγματι είναι, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ βρώμικοι από τους κόκκινους. Έτσι πάει. Δεν μπορεί να λες βρώμικο τον αντίπαλο σου κι εσύ που σηκώνεις την κούπα, ότι είσαι από το Άγιο Όρος. Και πάμε παρακάτω.

Θέλει να τα βρούνε με τους Αγγελόπουλους ο Δημήτριος Γιαννακόπουλος, ο υιός του Παύλου. Τι να βρούνε; Την απολεσθείσα κομβιοδοχή; Κανένα χαμένο φίμωτρο στο στόμα που το χρειάζονται οι προεδράρες όταν ανοίγουν το στόμα; Κατ'αρχήν, για να μη ξεχνιόμαστε, μιλάμε για μπάσκετ. Για το πρωτάθλημα στο μπάσκετ. Το οποίο είναι ανύπαρκτο. Άρα, ο Γιαννακόπουλος θέλει να τα βρει με τον αντίπαλο για μία υπόθεση ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. Ποιο πρωτάθλημα μπάσκετ; Να μη λέμε πρωτάθλημα μια αγωνιστική και εξωαγωνιστική και ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΗ κόντρα ανάμεσα σε δύο οικογένειες; Αυτό είναι! Υπεράνω του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο μπάσκετ, είναι οι ιδιοκτήτες τους. Κατανοητό. Όταν χωρίς Γιαννακόπουλους δεν θα ήταν το μπάσκετ με την πράσινη φανέλλα επικυρίαρχο στην Ευρώπη. Και χωρίς τους Αγγελόπουλους, ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να σταθεί ισάξια, όχι απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά κόντρα στους Γιαννακόπουλους.

Να το τελειώνουμε, προς το παρόν. Για ένα πράγμα και μόνον αξίζει να τα βρούνε οι δύο..... Πρώτον, να μην πλησιάζει κανείς τη διαιτησία, έστω κι αν κάποιοι πονηροί στο χώρο της διαιτησίας θα χάσουν το χοντρό μεροκάματο. Και, δεύτερον, να κάτσουν να συνεργαστούν για το πώς θα λειτουργήσει περισσότερο εμπορικά το πρωτάθλημα για να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Αυτό θα'ναι το τρίποντό τους.