ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

Αυτοί δηλαδή γιατί έχουν Άγιο;
 

Σήμερα θα δω ποια είναι η θέληση του Αγίου Σπυρίδωνος. Δεν μπορεί να μου κρυφθεί. Η ομάδα, λέω για την Κέρκυρα, είναι σχεδόν καταδικασμένη και στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Πλατανιά θα παιχθούν όλα. Αν το καντήλι της ομάδος, είπαμε, για την Κέρκυρα λέω, θα σβήσει οριστικά ή θα πάρει λίγο επάνω του, γιατί δεν έχουν χαθεί όλες οι ελπίδες για παραμονή. Όταν στο παιχνίδι μπαίνουν οι άγιοι, ο Χριστός και η Παναγία, γίνεται το θαύμα. Ο Αναστασιάδης, έχει καπαρώσει την αβάντα της Παναγίας. Το είπε, άλλωστε ο Άγγελος, ο προπονητής του Πλατανιά, ότι με τη  βοήθεια της θεοτόκου μπήκε το γκολ σε βάρος της ΑΕΚ.

Έφαγε τα ισόβια ο Παπαγεωργόπουλος, όμως αυτός δεν αισθάνεται ένοχος. Το είπε ξεκάθαρα, χωρίς φόβο Θεού. “Θα με κρίνει ο Πανάγαθος...”. Δηλαδή; Δεν πιάνεται η ποινή του δικαστηρίου. Και τι έγινε που του έρριξαν ισόβια εν τη ζωή ταύτη; Στην άλλη ζωή, στη ζωή την αιώνια, εκεί στον άλλον κόσμο, ο Παπαγεωργόπουλος θα είναι αθώος. Πλυμένος και καθαρισμένος, πετσέτες ολόλευκες και αμόλυντες, από τον ίδιον τον Θεό.

Η κάθε σοβαρή πόλη έχει την προστάτη άγιο της. Τον πολιούχο της. Η Κέρκυρα τον Σπυρίδωνα. Αυτό ρωτάμε, θα την αφήσει απροστάτευτη την ομάδα; Μέχρι σήμερα την έχει εγκαταλείψει... και απόδειξη ότι η Κέρκυρα είναι σταθερά στον πάτο της βαθμολογίας.

Ζωντανοί είναι οι άγιοι, όχι πεθαμένοι. Αν είχαν ψοφήσει, όπως οι αμαρτωλοί, τότε ο κόσμος δεν θα τους προσκυνούσε. Τι, δηλαδή; Ηλίθιος είναι ο άλλος να επικαλείται τη βοήθεια ενός αγίου; Δεν θα το έκανε ποτέ αυτό αν πίστευε ότι ο άγιος έχει τεζάρει. Και ποιοι αγιάζουν έναν άνθρωπο, αγιοποιούν έναν άνθρωπο; Το ιερατείο. Ο Θεός, δηλαδή. Πώς γίνεται αυτό; Με τη θεία φώτιση, το παπαδαρίο αποφασίζει ότι κάποιος αξίζει να αγιοποιηθεί και να μείνει ζωντανός στους αιώνες των αιώνων.

Γιατί, όταν εκλεγεί ο νέος Πάπας της Ρώμης, μήπως θα αποφασίσει το κογκλάβιο των καρδιναλίων; Αυτοί θα ψηφίσουν τον νέο Πάπα, αλλά αφού προηγουμένως και ολονυχτίως προσευχηθούν για να παραλάβουν την επιθυμία του Θεού. Έτσι είναι. Με την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος θα ψηφίσουν. Τώρα θα μου βγουν από αριστερά κάποιοι αιρετικοί, κάποια άπιστα σκυλιά. Τότε, πώς είναι δυνατόν άλλοι καρδιναλιοι να ψηφίζουν τον έτσι υποψήφιο πάπα και κάποιοι άλλοι τον γιουβέτσι υποψήφιο; Ε, μάλλον, ο Θεός την κάνει  μοιρασιά την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος, επειδή είναι δημοκράτης, υπέρ των δημοκρατικών διαδικασιών. Ξεφύγαμε;

Φοβάμαι, ότι ο Άγιος Σπυρίδων θέλει να αποφύγει την κόντρα με την Παναγία, που έχει ήδη καταδείξει την προτίμησή της, στον προπονητή του Πλατανιά. Οψόμεθα.