ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

 

Θα γεμίσει, λέει, το Καραϊσκάκη στο ματσάκι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Ωπα ρε! Ποιο είναι το σπέσιαλ γεγονός και δεν το πήραμε μυρωδιά; Να το συζητήσουμε το θέμα. Άμα το πράγμα έχει ενδιαφέρον, δηλαδή την πλάκα του.

Πας στο γήπεδο, γιατί; Να δεις ποδόσφαιρο, όμως καλό ποδόσφαιρο. Είσαι περίεργος, έχεις ανάγκη απο γιατρό, από ηθική υποστήριξη, αν πας σινεμά να δεις ένα έργο που είσαι σίγουρος ότι είναι κάγκελο. Όχι, θα σου πει ο περίεργος. Άλλο το γήπεδο, δεν είναι κινηματογράφος, ούτε θέατρο. Θα πας γήπεδο για να βοηθήσεις την ομαδούλα. Μικρή είναι, ομαδίτσα, φουκαριάρα και έχει ανάγκη να την σπρώξω εγώ ο γίγαντας, ο πιστός, ο αγνός, από την εξέδρα.

Θα γεμίσει, λέει, το Καραϊσκάκη, όχι γιατί οι γάβροι φοβούνται την ΑΕΚ, αλλά να, δεν θέλουν να λείψουν από τη φιέστα. Το πανηγύρι. Γιατί ο θρύλος με τη νίκη παίρνει το πρωτάθλημα. Ο,τι και να γίνει στην συνέχεια δεν το χάνει. Με τους τρεις πόντους από την ΑΕΚ είναι πια πρωταθλητής, ξανά. Δεν το καταλαβαίνω.

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός; Ζω σ' άλλον κόσμο. Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, μιλάμε σοβαρά; Είμαι μάλλον σε άλλον πλανήτη. Για να έχουμε καλό ερώτημα. Από ποιόν το παίρνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός; Από τον Αστέρα Τριπόλεως. Τότε χίλια μπράβο στον θρύλο. Πρόκειται περί θρυλικής επιτυχίας.

Ποιο πρωτάθλημα, ξανά μανά ρωτάω. Αυτό που χάνει ο ΠΑΟΚ; Το τελευταίο που σκεπτόντουσαν στον ΠΑΟΚ, πριν ξεκινήσει η σαιζόν, ήταν ότι η ομάδα θα κάνει πρωταθλητισμό, οτι θα διεκδικήσει την κούπα, τέλος πάντων οτι θα... δυσκολέψει τον Ολυμπιακό.

Βεβαίως το παίρνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Μόνο που δεν αξίζει. Όχι ο Ολυμπιακός, αλλά το πρωτάθλημα είναι της συμφοράς. Θα 'χει πλάκα, όμως. Να το πανηγυρίσουν οι γάβροι. Που κατάφεραν να επικρατήσουν σε βάρος των παραδοσιακών τους αντιπάλων, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, που και αυτοί το πάλαιψαν με τον Αστέρα Τριπόλεως.