ΠΙΟ ΚΥΡΙΛΑΤΟΙ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ

 

Όσο να 'ναι είναι κομματάκι δύσκολο να μην κυκλοφορεί στο παράπονο ο αεκτζής, όταν 19 χρόνια, 19 καταραμένα χρόνια, δεν έχει πάρει πρωτάθλημα. Δεν είναι λίγα τα 19, πολλά είναι, πάρα πολλά. ΑΕΚ είναι αυτή, όχι Πανιώνιος και Άρης. Όχι πως δεν δικαιούνται το πρωτάθλημα ο Αρης και ο Πανιώνιος, όμως η κάθε μια ομάδα βρίσκεται ιστορικά σε ένα επίπεδο συγκομιδής τίτλων και διακρίσεων.

Οσο, λοιπόν, και να έχει συμβιβαστεί με τη στέρηση κούπας, της κούπας πρωταθλήματος, ο πόνος είναι μεγάλος για τον αεκτζή. Και να πω κάτι; Σε σύγκριση με τους γάβρους η συμπεριφορά των αεκτζήδων είναι ευπρεπής κοινωνικά. Τι θέλω να πω;

Μη λησμονούμε πόσο υποφέραμε για μια δεκαετία από τους γάβρους. Και ποιος δεν έφταιγε που δεν έπαιρναν το πρωτάθλημα! Ο Βαρδινογιάννης, η διαιτησία, το κράτος, το ΝΑΤΟ, η CIA, το Πεντάγωνο, η Μοσάντ, η 17 Νοέμβρη. Τα ξεχνάμε; Δεν είχαν ομάδα και τους έφταιγαν όλα. Οι πάντες. Ξόδευαν τα περισσότερα λεφτά στις μεταγραφές. Κάθε χρόνο ξεκινούσαν σα το μεγάλο φαβορί και δεν μπορούσαν να παίξουν μπάλα της προκοπής. Αυτό δεν το έβλεπαν, μόνο ότι τους αδικούσαν, ότι τους κυνηγούσαν σαν τους παληούς χριστιανούς, ότι τους πολεμούσαν τα φαντάσματα, οι εξωγήινοι. Ρεσιτάλ απρεπειών, ασχημιών. Μια εντελώς αδικαιολόγητη φουκαραδοσύνη απο τον κόσμο της δημοφιλέστερης ελληνικής ομάδας. Να τα θυμόμαστε.

Δέκα χρόνια μας είχαν ζαλίσει τον έρωτα οι γάβροι. Ο λαός του θρύλου. Η ομάδα που πανηγυρικά σήκωσε τα πόδια στον Κοσκωτά. Η Ελλάδα βοούσε για τα κλεμένα της τράπεζας Κρήτης, τα λεφτά του σκανδάλου Κοσκωτά, και ο Ολυμπιακός, δηλαδή ο αδελφός του Κοσκωτά ο Σταύρος με τα πακέτα από πεντοχίλιαρα σε χαρτοσακούλες, πουλούσε μούρη αγοράζοντας παίκτες, ενω ο κόσμος της κερκίδας υμνούσε τον Τάμπυ, όπως αποκαλούσε τον Κοσκωτά ο αποδυτηριάκιας.

Έχουν τον καϊμό τους οι αεκτζήδες, όμως δεν προκαλούν τους άλλους. Εκτός απο μια περίπτωση που αξίζει να σημειώσουμε. Τότε, που με νταηλίκι και με το άρθρο 44 γλύτωσαν τα μεγάλα χρέη. Ήταν σκάνδαλο πολιτικό και δικαστικό. Και τελικά, η διοίκηση “σωτηρίας” έβαλε πιό βαθειά στο έρεβος της χρεωκοπίας την ΑΕΚ.