Ο ΨΗΛΟΣ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ

 

Η στήλη του αποδυτηριάκια στον “ΦΙΛΑΘΛΟ” δεν είχε φωτογραφίες. Σκέτο ψαχνό κείμενο στο τρίστηλο από πάνω μέχρι κάτω σε σελίδες μεγάλου σχήματος, όχι ταμπλόυντ. Για πρώτη φορά, πριν 30 χρόνια περίπου, εμφανίστηκε φωτογραφία για να παίξει η...καπαρντίνα. Με τον τρόπο μου έδειχνα με το δάκτυλο τους πονηρούς της πιάτσας, όπως με καπαρντίνα τους τράκαρε ο φακός του αξέχαστου φίλου και για 35 χρόνια συνεργάτη, μακαρίτη Νϊκου Φλώρου.

Σήμερα, αν ήμουν έντυπος θα φώτιζα μια άλλη κατηγορία ανθρώπων του χώρου με...μαύρο γυαλί, που το φοράνε σε στυλ Αριστοτέλη Ωνάση ο Γόντικας και ο Παναγόπουλος, οι προερχόμενοι απο την ΕΡΤ στον Παναθηναϊκό.

Να κάνω μια ερώτηση. Είσαι κοράκι και αύριο παίζεις στα πλαίη-οφ τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο. Με ποιον θα “πας”, με τον ψηλό ή, τον κοντό; Με τον δίμετρο Παναγόπουλο ή, με τον ισοϋψή αλλά με όρθια τα χέρια Σπανό;

Τις προάλλες πηγαίνει στη σούπερληγκ σαν εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού ο Παναγόπουλος και μπροστά σ' άλλους, ο Μαρινάκης του λέει: “Εσύ τι θέλεις εδώ, εσύ που έχεις εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη;”. Κάποιος άλλος ίσως αντιδρούσε διαφορετικά στον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού είπε απλά: “Έχω κάνει αναίρεση στον Άρειο Πάγο...”.

Και την Τετάρτη στο συμβούλιο της σούπερλιγκ έγινε ένα μπέρδεμα και ο πρόεδρος του Ατρόμητου όρμησε, με κάθε άλλο παρά ευπρεπές ύφος, και τα έχωσε στον Παναγόπουλο. Πως αντέδρασε ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού; “Ας προχωρήσουμε στα διαδικαστικά...”. Ούτε καν ζήτησε να ανακληθεί στην τάξη ο Σπανός. Γι' αυτό ρωτάω, το κοράκι που πάντα μετράει ποιος είναι πιο ισχυρός, προς τα που θα γείρει αν σφυρίξει ΠΑΟ-Ατρόμητος; Υπέρ του ψηλού ή, του κοντού;