ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ
Η Παράγκα κάνει κακό στο ποδόσφαιρο. Στην οικονομία του πρωταθλήματος, για να είμεθα συγκεκριμένοι. Το λέω απότομα επειδή δεν χρειάζεται ανάλυση και λόγια πολλά: την υγεία στο ποδόσφαιρο την εξασφαλίζουν οι μπίζνες. Δεν βαρεθήκαμε να το υποστηρίζουμε αυτό στον “ΦΙΛΑΘΛΟ” . Τι σημαίνει αυτό; ότι δεν θα πεθάνουμε επειδή χάσαμε το πρωτάθλημα όταν η ομάδα κάνει ταμείο. Επικίνδυνος ο πρόεδρος της ΠΑΕ που θέλει να πάρει το πρωτάθλημα ακόμα και με χασούρα της τσέπης του, επειδή δεν την κρατάει την ομάδα για να κερδίσει λεφτά. Επικίνδυνος, δημόσιος κίνδυνος είναι ο πρόεδρος αυτός.
Είσαι δεύτερος, είσαι δευτεράντζα να πεις ότι οι βλαβερές συνέπειες της Παράγκας πλήττουν την ηθική, τη δικαιοσύνη, την αξιοκρατία, όλη αυτή την αφηρημένη τέχνη. Μην τρελλαθούμε. Βιομηχανία είναι το ποδόσφαιρο. Στόχος ένας και μονοδιάστατος. Να παράξει χρήμα. Να διακινήσει χρήμα. Όχι να θριαμβεύσει το... δίκαιο και να παιχθεί το έργο στα ίσα.
Τι γίνεται στην Ελλάδα; Στην Ελλάδα που δεν έχει επιχειρημαικό, βιομηχανικό ποδόσφαιρο, αλλά λαμογιάρικο. Αυθεντικά λαμογιάρικο. Το πρώτο, ρε μακράν το πρώτο για το οποίο ψάχνεται αυτός που θα αγοράσει μία ΠΑΕ είναι να πάρει τον έλεγχο της διαιτησίας. Κι αν είναι μεγαλομέτοχος μικρής, μικρομεσαίας ΠΑΕ πώς θα τακιμιάσει με τον εκάστοτε σουλτάνο του πρωταθλήματος. Για παράδειγμα, της προσκολλήσεως ήταν κάποιοι πρόεδροι ομάδων με τον Βαρδινογιάννη και επιτόπου διπλάρωσαν τον Κοσκωτά, όταν αυτός πήρε τον Ολυμπιακό.
Μιλάει ο αποδυτηριάκιας. Δεν είναι μαγκιά να γίνεις ο πρώτος του χωριού στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζεται καν να οργανώσεις τη συμμορία σου στο παρασκήνιο. Ένας, ένας με τη σειρά θα έρθουν να σε προσκυνήσουν. Εδώ είμαστε, θα σου πουν. Εσένα περιμέναμε. Είμαστε στις διαταγές σου, πολυχρονεμένε μας πασά, ο Αλάχ να σ'έχει καλά, μη μας ξεχνάς εμάς τους πιστούς σου δούλους.
Έχει καμμία σημασία ποια ομάδα παίρνει το πρωτάθλημα; Καμμία σημασία. Ακόμα και καθαρά να το παίρνει όταν το ποδόσφαιρο βρίσκεται στην αιχμαλωσία, στην υποψία μιας Παράγκας δεν υπάρχει μέλλον. Το μέλλον θα'ναι όπως το παρόν, όπως το παρελθόν. Μπιρ Αλάχ.