Η ΠΑΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΝΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑΓΙΑ…

ΠΗΓΗ: Intime
 

Αυτό το παραμύθι της σχέσης της ΠΑΕ με την ερασιτεχνική. Κόφτε το. Και οι δυο πλευρές. Ξεκαθαρίστε το. Άλλο το ένα, η ΠΑΕ , κι άλλο το άλλο, η ερασιτεχνική. Επαναλαμβάνω. Ουδεμία σχέση έχει η ΠΑΕ, η κάθε ΠΑΕ, παρ’ ό,τι κουβαλάει το ίδιο όνομα με το ερασιτεχνικό σωματείο από το οποίο γεννήθηκε.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού διότι η ΠΑΕ κάνει το κορόιδο όσον αφορά τις οικονομικές τις υποχρεώσεις. Και μετά ανακάλεσε την παράιτησή του ο κύριος Αχιλλέας Μακρόπουλος. Οι μόνιμες γκρίνιες ανάμεσα στις δυο πλευρές, δυο είναι, όχι μία. Να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

Η ΠΑΕ είναι εταιρεία, ανώνυμη. Επιχείρηση είναι. Μπίζνες κάνει. Εμπόριο. Αγοράζει και πουλάει. Και επειδή προέρχεται από τον ερασιτέχνη, πιο σωστά χρησιμοποιεί το ίδιο brand name, πληρώνει κάποια φράγκα. Αυτό δε σημαίνει ότι εγώ που νοικιάζω ένα σπίτι, ένα χώρο, μια φίρμα έχω και πνευματική, αθλητική, συγγενική σχέση με τον ιδιοκτήτη της φίρμας.     
 
Στερούνται σοβαρότητος όλα αυτά που λέγονται από το 1979, τότε που συστάθηκαν οι ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρείες, ότι ο ερασιτέχνης είναι η «μάνα» της ΠΑΕ. Ούτε μάνα είναι, ούτε γιαγιά και ξαδέλφη. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ΠΑΕ δεν οφείλει να είναι συνεπής απέναντι στον ερασιτέχνη.