ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ Ο ΙΒΑΝ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο απόλυτος επιχειρηματίας. Να ξεδιπλώσουμε τη σκέψη του για τον ΠΑΟΚ. Μακρυά απο ρητορείες, μεγαλοστομίες και παραμυθάκια για να τα αρπάξουν οι αθλητικές εφημερίδες και να τα κάνουν πρωτοσέλιδα.

Η υπόθεση Ζαγοράκη λέει πολλά. Αν όχι όλα, σίγουρα αρκετά για να αντιληφθούν μερικοί μερικοί τι έχει στο κεφάλι του ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ. Γιατί έδωσε το πακέτο για να πάρει τον ΠΑΟΚ. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Απόλυτος επιχειρηματίας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αναφερόμαστε σ' έναν μεγάλων κυβικών επιχειρηματία. Απόλυτος επιχειρηματίας σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν σκέπτεται τίποτα άλλο παρά μπίζνες. Πως θα κερδίζει χρήματα όπου ακουμπά μια επένδυση του. Κι' αυτό είναι θεμιτό.

Τι γίνεται με τον ΠΑΟΚ; Ο Σαββίδης πιθανόν να πάρει πίσω τα λεφτά της εξαγοράς του πακέτου μετοχών σε πέντε χρόνια π.χ. και, μάλιστα, να αρχίσει η ΠΑΕ την κερδοφορία. Ο Ιβάν όμως, για τον λαό του ΠΑΟΚ να είναι αποτυχημένος. Επειδή δεν θα έχει πάρει πρωτάθλημα.

Ο στόχος του Σαββίδη είναι να βγάλει λεφτά απο τον ΠΑΟΚ; Όχι. Χίλιες φορές όχι. Λεφτά ποντάριζε να κερδίσει απο τον ΠΑΟΚ ο Μπατατούδης. Ο άνθρωπος είχε σχέδια, να εκμεταλλευθεί επιχειρηματικά τον “παοκτζηδισμό” τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε Γερμανία, Αυστραλία, Καναδά κ.α.

Κίνηση “στρατηγική” είναι για τον Σαββίδη ο ιδιοκτησιακός έλεγχος του ΠΑΟΚ. Η ομάδα να λειτουργήσει σα βραχίονας που θα υποβοηθήσει την ευρύτερη επιχειρηματική επεκτατικότητα του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα. Στην ατζέντα περιλαμβάνεται η προοπτική για συνέργιες μ' άλλους εκ Ρωσίας επιχειρηματίες.

Με τον ΠΑΟΚ, λοιπόν, ο Ιβάν Σαββίδης γνωρίζει ότι θα πρέπει να κερδίσει, το στοίχημα. Να κλέψει την παράσταση στον κόσμο του ΠΑΟΚ, που παρά τις επιφυλάξεις του, ελπίζει στις ικανότητες ενός αυτοδημιούργητου. Μην περιμένει ο Ζαγοράκης να του τα κάνει πενηνταράκια ο Ιβάν, Ο Θοδωρής να αντιληφθεί γιατί ποντάρει σ' αυτόν το αφεντικό, και τι περιμένει από τον πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδος.

Να ξεχάσει ο Ζαγοράκης τα “προσωπικά” του με τον Βρύζα.Ο Σαββίδης του ανοίγει την πόρτα του Ζαγοράκη, όχι για ένα καλό μισθό μόνο. Γι αυτό θέλει να τον δέσει και στις άλλες επιχειρήσεις του ο Πόντιος. Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία του Ζαγοράκη, που σαν πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν είχε κερδίσει τις εντυπώσεις στην πιάτσα.