ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΙΝΔΙΑΝΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Όταν έχεις κάνει αρχηγός του ελληνικού στρατού, αφήνω το υφυπουργός εθνικής αμύνης, δεν μου λέει τίποτα αυτό, τότε ξέρεις γιατί είσαι παοκτσής. Ξέρεις τι περίμενες από την ομάδα της ίδιας σου της ύπαρξης. Μόνον ψυχής και καρδιάς ομάδα; Μιλάμε για την ίδια σου τη ζωή, για όλη σου την ύπαρξη παίζει αυτό που λέγεται ΠΑΟΚ. Το ίδιο κι αν είσαι καθηγητής πανεπιστημίου.

Πέντε τέτοιοι άνθρωποι, πέντε προσωπικότητες, και ανάμεσά τους ο “φιλαθλαίος” πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φράγκος Φραγκούλης με το όνομα, μέγιστη αξιωματικάρα, με σεβασμό και διακριτικότητα ζητούν σε επιστολή τους από τον Ιβάν Σαββίδη να επανεξετάσει την περίπτωση του Πάμπλο Γκαρσία. Ότι ο ινδιάνος πρέπει να επιστρέψει στην ομάδα.

Επαναλαμβάνω. Όταν είσαι “προχωρημένος” παοκτσής, ξέρεις πολύ καλύτερα από τους Βρύζες και τους Δώνηδες ποια είναι η σημειολογία που ντοπάρει, αλλά και δικαιώνει τον οπαδικό σου πατριωτισμό. Πώς αλλοιώς να το πω; Η φιγούρα του Γκαρσία “μιλάει” στον παοκτσή. Τη διαφορετικότητα της ομαδάρας του την τονίζει αυτός ο ρέμπελος, ο απροσάρμοστος, ο βγαλμένος από τον ανώνυμο λαό ήρωας παιδικής φαντασίας.

Ποιος, όμως, είχε τα άντερα να του πει του Ιβάν Σαββίδη: “Αφεντικό, ο Δώνης δικαιολογημένα σου ζήτησε να διώξεις τον Γκαρσία. Το είπε ο προπονητής από την πλευρά του. Υπάρχει, όμως, και η πλευρά του ΠΑΟΚ. Ένας ολόκληρος μύθος κτίστηκε για τον Τσε Γκεβάρα. Γιατί; Όχι για την αντάρτικη δράση του, αλλά για το πορτραίτο του. Αν δεν ήταν αυτή η συγκεκριμένη φωτογραφία, η πιο διάσημη στη γη, η πιο αναγνωρισμένη τα τελευταία 100 χρόνια, ο Αργεντινός επαναστάτης δεν θα είχε γίνει θρύλος”.

Ποιος να τα πει αυτά στον Ιβάν, όταν πολύ εύκολα ο Σαββίδης χαρακτηρίζει “Είσαι μηδενικό!” και τον πιο στενό του συνεργάτη. Όχι, πως δεν ακούει ο Ρώσος, όχι πως δεν καταλαβαίνει ποιο είναι το σωστό, το οφέλιμο. Δυστυχώς, στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν σε επίπεδο διοικητικό και παραδιοικητικό εκείνοι που γνωρίζουν να κτίσουν φετιχιστικά την αύρα της ομάδας.