ΟΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Τον βρήκανε νεκρό τον πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης. Ένας βιοπαλαιστής τελείωσε τόσο πρόωρα της ζωής του, στα 32 του χρόνια. Θα μπορούσε να πεθάνει στα 22, στα 27 του χρόνια. Τι  είναι ένας ποδοσφαιριστής, παρά ένας μεροκαματιάρης; Για να ζήσει την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τα παιδιά του σκέτος λεγεωνάριος αλλάζει φανέλλες. Πριν πέντε χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα, μέχρι σήμερα στη γνωστή μας ΑΙΚ Στοκχόλμης.

Δεν είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής, ο Κροάτης τερματοφύλακας Ιβάν Τούρινα. Θα πεθάνουν κι άλλοι. Τα πράγματα είναι επικίνδυνα όταν ο παίκτης, όχι η ομάδα, δεν παρακολουθείται από γιατρό. Κυκλοφορεί πολύ πράμα. Η αγορά είναι ασύδοτη σε ο,τιδήποτε ενισχυτικό. Βελτιωτικό. Το χειρώτερο είναι άλλο. Οι παίκτες είναι επιρρεπείς.

Αυτή τη δουλειά ξέρει. Το ποδόσφαιρο. Απ’αυτή τη δουλειά έμαθε να βγάζει το ψωμί του. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ο παίκτης είναι σε λούκι. Ο προλετάριος παίκτης. Αυτός που κερδίζει ίσα ίσα για να τη βγάλει. Αυτός που θέλει να παραμείνει όσο μπορεί στο ποδόσφαιρο και δεν έχει την πολυτέλεια να πληρώνει γιατρό. Και μία πρωϊα δεν ξυπνάει από το κρεββάτι του.