ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ

 

Ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος από μια άποψη είναι απάτη. Το μαύρο να παρουσιαστεί για άσπρο. Να σου εξηγήσω. Μια ομάδα έχει άσχημη χρονιά. Αν δεν έφθανε στον τελικό ο πρόεδρος θα κινδύνευε να φάει ξύλο από την καφρίλα της ομάδας. Ο προπονητής θα είχε απολυθεί. Και οι παίκτες θα γλύτωναν τους τσαμπουκάδες στις προπονήσεις από τους οργανωμένους. Μιλάμε για πράγματα που έχουν συμβεί.

Η απάτη, η κοροϊδία είναι το κύπελλο. Όταν μια ομάδα από ρέντα δική της και καντεμιά άλλων βρίσκεται στον τελικό, μάλιστα με αντίπαλο κατώτερη σε όνομα, με λιγώτερα κυβικά. Έχουν συμβεί αυτά.

Και να, που η ομάδα σηκώνει την κούπα και όλοι ξελασπώνουν. Παίκτες, προπονητής και πρόεδρος. Και στην κοροϊδία συμμετέχουν και οι οπαδοί, που πανηγυρίζουν το κύπελλο σα να κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Διότι και το κύπελλο είναι ένας τίτλος.

Ο τελικός Ολυμπιακού – Αστέρα έχει άλλο χρώμα.  Άλλη γεύση. Ουδεμία σχέση με απάτη. Θα παίξουν δυο αντίπαλοι που προέρχονται από πετυχημένη σαιζόν. Ιδιαίτερα ο Αστέρας. Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, ο άλλος, ο Αστέρας, μετά από μια εκπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα.

Απάτη θα ήταν φέτος ο τελικός του κυπέλλου αν μια από τις δυο ομάδες περίμενε να κερδίσει για να παρηγορηθεί, για να διασκεδάσει τη μέτρια, την κακιά πορεία της στο πρωτάθλημα.