ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΟΡΙΟΥΣ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Tο πρωτάθλημα είναι στημένο, λέει ο Αλαφούζος με το καλημέρα που μπήκε στον Παναθηναϊκό. Σε ποιους τα λέει αυτά; Βεβαίως είναι στημένο το πρωτάθλημα, μη μας το λες για καινούργιο. Δεν πρόλαβε να αγοράσει τον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης, έβαλε στο εργαλείο την ίδια κασέτα κι αυτός. Ο Ολυμπιακός θα το πάρει ακόμα κι αν έπαιζε στο ελληνικό πρωτάθλημα η Μπαρτσελώνα.

Αυτή είναι η κατάντια. Όποιος φρέσκος μπαίνει στο ποδόσφαιρο το πρώτο που ρωτάει είναι ποιος κάνει το κουμάντο στα κοράκια. Το ίδιο, δηλαδή, που έκανε και ο Μαρινάκης. Πριν ακόμα δώσουν τα χέρια τους για την εξαγορά του πακέτου του Ολυμπιακού, αποκαλύπτω ότι ρώτησε τον Κόκκαλη: «Λένε για μια Παράγκα, Σωκράτη. Αληθεύει;…»

- Ξέχασέ το! Η διαιτησία είναι ανεξάρτητη, το παιχνίδι παίζεται σπαθί. Κι αν δεν με πιστεύεις ρώτα τον κολλητό σου. Έτσι κι έγινε. Τριάντα χρόνια ήταν το απόλυτο ζευγάρι φίλων Πατέρας και Μαρινάκης. Τα αδέλφια. Ε, αφού ήταν και ήδη δυο χρόνια πρόεδρος στον Παναθηναϊκό ο άλλος, πριν ακόμα μπει στον Ολυμπιακό, τον ρωτάει η Βαγγέλα: «Νικόλα, εσύ που έκοψες τα κόζα στο παρασκήνιο, που πήρες πρέφα τους Μπέους και τους Ψωμιάδηδες, που έχεις επαφή με τους Κούγιες, είναι σωστά όπως μου τα λέει αυτός ο πονηρός ο Σωκράτης, που σα να θέλει να τυλίξει…»

- Τι σου λέει, δηλαδή, αυτή η λουμπίνα ο Κόκκαλης, ρωτάει ο Πατέρας τον Μαρινάκη. «Να, ότι πήρε καθαρά όλα τα πρωταθλήματα, ότι αυτά περί Παράγκας είναι παραμύθια που σαλιαρίζουν οι βάζελοι».

- Μεταξύ μας, Βαγγέλη. Έτσι είναι όπως στα είπε ο Κόκκαλης. Δυο χρόνια πρόεδρος στον Παναθηναϊκό τα είδα όλα. Τα έζησα όλα. Οι πάντες πέρασαν από το πάγκο μου. Όλα είναι πεντακάθαρα. Κι εγώ πρωτάθλημα καθαρό πήρα.

Προχωράμε στο παρασύνθημα. Άσε τι λέει ο Κόκκαλης και ο Πατέρας. Ο αποδυτηριάκιας λέει ότι το πρωτάθλημα είναι στημένο. Συμφωνώ, δηλαδή, με Αλαφού και Ιβαν. Οι εν λόγω κύριοι του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ πως την έχουν δει τη δουλειά; Θα πολεμήσουν το παρασκήνιο μόνο με το στόμα; Αν, λέμε αν, στην ολοκληρωτική του απόγνωση ο Ρώσος καταφύγει στην εσχάτη λύση να δουλέψει με μπράβους, ο αποδυτηριάκιας δεν θα το συνιστούσε. Δεν βγάζει αποτέλεσμα αυτό.

Όπως, από την άλλη, είναι το ανέκδοτο εκείνο του Αλαφούζου που έβαλε τον Κωνσταντίνου να κάνει μηνύσεις. Έλεος! Επειδή, δηλαδή, ο Μπίλυ έχει καθαρό ποινικό μητρώο και ήθος μέσα και έξω από τα γήπεδα, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ο άλφα αντιπρόεδρος κατέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια για να δικαιωθούν οι κατηγορίες περί στημένου πρωταθλήματος. Γραφικότητες. Μιλάμε σοβαρά. Έπρεπε να στήσουν τον Μαρινάκη. Να τον κάνουν τσακωτό. Αποδυτηριάκιας μιλάει.

Αφού σχίζουν τα ρούχα τους ότι το πρωτάθλημα είναι στημένο για πάρτη του Ολυμπιακού, τότε δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στήσουν τον Μαρινάκη. Για να αποδεχθεί ότι πράγματι ή, όχι ο εφοπλιστής κινείται βρώμικα. Και μη μου πουν ότι οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών δεν πιάνουν στα δικαστήρια. Πιάνουν όταν αφορούν διαπλοκή και διαφθορά. Και να μην πιάνουν στα δικαστήρια θα τον διασύρουν δημόσια όποιον εμπλέκεται σε συμμοριτική δραστηριότητα τύπου Παράγκας. Κι αυτό δεν είναι λίγο. Είναι το περισσότερο.

Είναι δυνατόν να ελέγχεται η σακούλα στη διαιτησία κι ένας άνθρωπος να τη βγάζει όλη τη δουλειά. Δεν γίνεται αυτό. Ο Κωνσταντίνου, άλλωστε, δεν έκανε μια μήνυση. Πήρε σοβαρά όλο το σύστημα, Δούρους, Μπριάκους και σια. Δεν μπορεί, λοιπόν, να μη πιαστεί κάποιος, κάποιοι αν στήνανε την ηλεκτρονική κατασκοπία οι Σαββίδης, Αλαφούζος. Και μικρά ψάρια να πιάνανε στο δίχτυ, τίποτα γάβρους, θα άξιζε το κόπο η επιχείρηση. Χαίρετε.