ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

 

Ο Παναθηναϊκός, σα σύλλογος μεγάλος κι όχι φτωχομπινεδιάρικος, φουκαριάρικος και λεχρίτικος, οφείλει να δίνει το παράδειγμα της νοικοκυροσύνης. Δεν περιμένεις από τον μικρό, τον λυγούρη, αυτόν που προσπαθεί να τη ψιλοβγάλει, να είναι συνεπής απέναντι στο νόμο.

Η ΟΥΕΦΑ κάνει μπίζνες στο ποδόσφαιρο. Όπως το λέω. Και μπράβο της. Ούτε ιδεολογία πουλάει, ούτε οπαδισμό λανσάρει. Τι μαλακίες είναι αυτές. Οι άνθρωποι, και πολύ σωστά, κάνουν μπίζνες. Θέλουν να κερδίσουν χρήματα. Να παράξουν χρήμα. Αυτό δεν γίνεται με το φουκαραδισμό που επιδεικνύουν οι ελληνικές ομάδες, ακόμα και οι θεωρούμενες φέξε μου και γλύστρησα μεγάλες ομάδες. Καλή ώρα σύλλογος μεγάλος, Παναθηναϊκός.

Όλες οι ανώνυμες εταιρείες οφείλουν να καταθέσουν τον ισολογισμό τους μια φορά το χρόνο. Ειδικώς οι ΠΑΕ, κατ’ απαίτηση της ΟΥΕΦΑ, δύο φορές το χρόνο, στην ΕΠΟ. Να ξέρουν που βρίσκεται η κάθε ποδοσφαιρική εταιρία. Και, να σημειώσω ακόμα, ότι όλο το χρόνο η Επιτροπή Αδειοδότησης, παρακολουθεί τις ΠΑΕ, πάντα σύμφωνα με τις ντιρεκτίβες της ΟΥΕΦΑ. Στον οικονομικό τομέα, στο θέμα των εγκαταστάσεων, αλλά και στο διοικητικό. Τι είναι αυτό;

Εάν αυτοί που διοικούν, που είναι επαγγελματικά στελέχη διοικητικά έχουν πτυχία, είναι διπλωματούχοι, όχι τίποτα Αλβανοί κατσαπλιάδες, κάποιοι βετεράνοι ποδοσφαιριστές που τους πήρε ο πρόεδρος από το καφενείο.

Είσαι Γιάννενα. Λιβαδειά. Καβάλα. Θράκη. Τρίπολη. Μυτιλήνη. Από όπου κι αν προέρχεσαι. Ακόμα και από την Αθήνα και τη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη. Αν θέλεις να λέγεσαι και ευρωπαϊκή ομάδα, να γίνεις δεκτή στο κλαμπ της ΟΥΕΦΑ, θα συμμορφωθείς με τις υποδείξεις.

Πάνε στην ΟΥΕΦΑ οι παίκτες και λένε. Μας χρωστάνε. Κάνουν οι ΠΑΕ ρυθμίση, λέει, για τα χρέη τους στην εφορία. Αυτό δεν ενδιαφέρει την ΟΥΕΦΑ, δηλαδή την εκπρόσωπό της στην Ελλάδα ΕΠΟ. Κι αν χρωστάς, χρωστάς. Κι αν, δηλαδή, είσαι στο μείον, είναι υποχρεωμένη η ΠΑΕ να παρουσιάσει μπανκ γκαραντί, τραπεζική επιταγή. Ούτε και σ’ αυτό ήταν οκέυ ΠΑΣ και ΠΑΟ.