Ο ΙΒΑΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΟΧΙ ΚΙΝΕΖΙΚΑ

 

Διαβάζω ότι επήλθε κατ'αρχήν προφορική συμφωνία με τον τάδε Πορτογάλο προπονητή, από πλευράς ΠΑΟΚ. Μπαίνω κατ'ευθείαν στο ψητό. Τον συζήτησαν τον άνθρωπο; Και ποιος τον συζήτησε; Πώς, δηλαδή; Παίρνεις κάποιον προπονητή χωρίς να τον γνωρίζεις προσωπικά, αυτό είναι από τα άγραφα. Από τα ελληνικά, δηλαδή.

Τον γνωρίζεις τον άλλον όταν τον κουβεντιάσεις, όχι μόνο μία φορά. Να ακούσεις τις σκέψεις του, τις ποδοσφαιρικές σκέψεις; Όχι τις κομματικές και θρησκευτικές. Να τον γνωρίσεις, όπως λέμε, όχι διαβάζοντας το βιογραφικό του, αλλά μελετώντας την πορεία του από ποδοσφαιριστής μέχρι σήμερα.

Τι, δηλαδή. Θα πάρεις γουρούνι στο σακκί; Όχι, βέβαια, διότι άκουσεςότι καλός άνθρωπος και προπονηταράς. Γιατί να μην είναι; Σου ταιριάζει, όμως; Κάνει για τον συγκεκριμένο ΠΑΟΚ και θα έχει χημεία σ'αυτόν που θα είναι υπόλογος; Σου λέω πως δουλεύει το επιτελείο στην Ευρώπη. Ο προπονητής δεν είναι αφημένος στο χαβά του. Όχι, βέβαια. Τον τσεκάρει η ΠΑΕ με τον κατάλληλο άνθρωπο τον προπονητή, ο οποίος κάθε μήνα τουλάχιστον υποβάλλει την έκθεσή του, για τα πεπραγμένα στην ομάδα.

Αυτά, βέβαια, που λέμε ίσως να μην είναι ρώσικα για τον Ιβάν Σαββίδη, να είναι κινέζικα. Ο άνθρωπος δείχνει να είναι της ελληνικής σχολής. Συνοικία το Όνειρο. Κομπότης Λεβαδειακού, Αρβανιτίδης Βέροιας και σία. Βρέστε έναν προπονητή έδωσε εντολή ο Ιβάν, και πρώτος ο δικός σου ο άσχετος του βρήκε έναν προπονητή.