ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΟΚ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Δεν περνάει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του τσάμπιονς ληγκ. Με τίποτα. Μόνον αν ανατραπεί η δομή του σύμπαντος, του ποδοσφαιρικού σύμπαντος. Και πάλι, όμως, φαίνεται αδύνατο, απίθανο να συμβεί το θαύμα.

Μιλάμε για τα προκριματικά του τσάμπιονς ληγκ, δεν μιλάμε για πλαίη – οφ του εγχώριου κωλοπρωταθλήματος. Μιλάμε ότι στο δρόμο του ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν Γιάννενα και Ατρόμητοι, αλλά βαρειά ονόματα που από τώρα υπολογίζονται ότι θα παίξουν ρόλο στους ομίλους.

Με την ομάδα, άλλωστε, που έχει ο ΠΑΟΚ, στην Ευρώπη δεν πάει πουθενά. Δεν περνάει ούτε με πράσινο στο τσάμπιονς ληγκ, αν ποντάρει στους Κατσουράνηδες. Παικταράς το παλληκάρι, αλλά μακρυά. Παίζει όποτε θέλει, επιλέγει τα ματς.

Δεν είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ η Ευρώπη. Αυτό λέει ο αποδυτηριάκιας. Τότε, ποιος είναι ο στόχος του τρομερού Ιβαν; Κι αυτόν τον στόχο μπορούν να τον υλοποιήσουν οι γύρω από τον Ρώσο; Σ’ όλα υπάρχουν απαντήσεις.

Τα πλαιη-οφ επιβεβαίωσαν πανηγυρικά ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει ομάδα κορυφής ούτε για το πρωτάθλημα. Ομάδα που να την χαρακτηρίζει η σταθερότητα και η αγωνιστική αξιοπιστία. Να, γιατί δεν λέει τίποτα, παρά μόνο τυφλώνει την οπαδική αναπηρία η πρωτιά στα πλαιη-οφ.
Στόχος του ΠΑΟΚ είναι ένας. Ούτε η Ευρώπη, ούτε το πρωτάθλημα. Αυτά θα έρθουν μόνα τους. Και το πρωτάθλημα και η διάκριση στην Ευρώπη. Πώς; Αν βάλει μπροστά το σχεδιασμό για να κτίσει ομάδα. Έργο δύσκολο. Κυρίως, έργο άγνωστο.

Παραδοσιακά δεν γνωρίζουν το έργο «Κτίζω Ομάδα» στον ΠΑΟΚ. Ο κόσμος της ομάδας δεν έχει διαπαιδαγωγηθεί σχετικώς. Τα ΜΜΕ του ΠΑΟΚ που μαϊμουδίζουν την οπαδική φανατίλα των εφημερίδων του γαμημένου νότου. Τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, τα μπετά της Τούμπας, δεν ξέρουν τι θα πει «Κτίζω Ομάδα».

Ας έχουμε κατανόηση. Η ευθύνη του Ιβαν είναι ασήκωτη. Εκεί, όμως, θα δείξει την κλάση του. Προς το παρόν έχει χάσει πόντους.