Η ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Επιστροφή στην Chelsea του Ζοζέ Μουρίνιο, του πρώτου ονόματος προπονητών στον κόσμο. Μιλάμε χρηματιστηριακά, όχι ακραιφνώς ποδοσφαιρικά, προπονητικά. Ούτε λέμε ότι αυτός, ο Πορτογάλος, είναι ο καλύτερος προπονητής. Άλλο η αξία, άλλο η φίρμα.

Πρώτο όνομα, λοιπόν, ο Μουρίνιο στην Ευρώπη, δηλαδή σ’ όλο τον κόσμο, διότι το ποδόσφαιρο εκτός γηραιάς εμπορικά δεν υπάρχει. Δεν συγκρίνεται με τα πακέτα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Στις μεγάλες βιομηχανίες της, Ρεάλ και Μπαρτσελώνα, Μάντσεστερ και Τσέλσυ, για να περιοριστούμε στα τέσσερα σήμερα κορυφαία μαγαζιά.

Είναι αφελής, έστω άσχετος, όποιος θαρρεί ότι ο Μουρίνιο δεν διαπραγματεύθηκε την επιστροφή του στο Σταμφορντ Μπρίτζ. Και ήθελε να πάει εκεί, ήταν η πρώτη επιλογή του, και έθεσε τους όρους του. Λέμε τι έγινε, δεν στεκόμαστε στη χρυσόσκονη, την εμφάνιση του στο κανάλι της Τσέλσυ και τη δήλωσή του, ότι είμαι ένας από τους φαν της ομάδας. Ότι ανήκω εδώ, ότι είμαι ένας απ’ εσάς.

Πελάτες είναι οι οπαδοί. Δεν έχουν μόνον δίκηο, όπως έλεγαν οι παληοί χασάπηδες και μπακάληδες, θέλουν να το ακούσουν το παραμυθάκι από τον προπονητή, τον ποδοσφαιριστή. Τιμή μου που θα φορέσω τη φανέλλα της ΑΕΚ. Στον Ολυμπιακό ήθελα να έρθω. Όλοι στην Ευρώπη μιλάνε για τον ΠΑΟΚ. Ο Ιμπραϊμοβιτς μου είπε να έρθω στον Παναθηναϊκό. Τα γνωστά.

Σχεδόν το ‘χω σίγουρο ότι ο Μουρίνιο θα επιστρέψει στην Ρεάλ. Δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι αυτός είναι ο επόμενος στόχος του κοντοπούτανου.

Απέτυχε στην Βασίλισσα  ο Μουρίνιο. Αγωνιστικά. Παραμένουν υψηλά οι μετοχές του brandname του. Το επιβεβαιώνει, άλλωστε, η επιστροφή του, όχι απλά στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά ειδικώς στην Τσέλσυ.