Η ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΤΡΟΠΗ

 

Ερωτώ. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε κάποια ανακοίνωση, επίσημη και πληρωμένη στις εφημερίδες, για τον φρικτό θάνατο του Νίκου Πολυδωρόπουλου. Δεν είδα κάτι σχετικό. Πιθανόν να υπήρξε ανακοίνωση τιμής, για τον Παναθηναϊκό, όχι για τον νεκρό οπαδό, η τιμή θα ανήκε στον σύλλογο.

Ναι, αναφέρομαι στον σύλλογο, στο αθλητικό σωματείο Παναθηναϊκός, όχι στην ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία. Τον Πολυδωρόπουλο τον έφαγε ένα κάθαρμα, εκεί που βρίσκεται δεν έχει ανάγκη τιμής. Ο Παναθηναϊκός, αθλητικός και ποδοσφαιρικός, είναι προς συζήτησιν αν αξίζει της τιμής από ανθρώπους σημαντικούς και άδολους οπαδικής ψυχής, όπως ήταν ο ιατρός Νίκος Πολυδωρόπουλος.

Το γράφω και το εννοώ. Δεν υπάρχει πιο ύψιστη τιμή για μία ομάδα να διαθέτει οπαδικό κοινό της ποιότητας Πολυδωρόπουλου. Όπως είναι η μεγαλύτερη ντροπή για μία ομάδα όταν είναι υπερήφανη για την αλητεία της χουλιγκαναρίας της.

Κάτι τελευταίο. Πριν από δώδεκα χρόνια είχε πεθάνει από καρκίνο ένας νέος σε ηλικία Έλληνας αθλητικός συντάκτης, οπαδός αγγλικής ομάδος. Η απώλεια δεν έμεινε χωρίς αναφορά από το κλαμπ της εν λόγω αγγλικής ομάδος, όπως και από τον σύνδεσμο φιλάθλων της.