Ο ΤΙΓΡΗΣ ΜΕ ΟΠΑΠ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΗ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Πουλήθηκε ο ΟΠΑΠ. Από κρατικός έγινε πια ιδιωτικός. Μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε την εξαγορά η κυβέρνηση. Κι έτσι είναι . Επειδή παραμύθι φούρναρης οι επενδυτές έδειξαν ότι έχουν εμπιστοσύνη στις οικονομικές δυνατότητες που τους προσφέρει η Ελλάδα.

Επί της ουσίας και συγκεκριμένα στην περίπτωση του ΟΠΑΠ, που ήταν το μεγάλο στοίχημα, το πιο ακριβό χρυσαφικό της Ελλάδος, πράγματι η επιτυχία είναι μεγάλη για την κυβέρνηση. Γιατί;

Ένα, όλα τα λεφτά για το 33% του ΟΠΑΠ ήρθαν απ’ έξω. Δύο, επειδή ο οργανισμός στοιχημάτων με ιδιώτη στο μανατζμεντ κι όχι τον κάθε απατεώνα υπουργό αθλητισμού δεν θα λειτουργεί τον παρασιτισμό. Και το λαμογισμό. Να μοιράζουν εκατομμύρια για τον αθλητισμό όπου τους γουστάρουν. Το ίδιο και πακέτα διαφημίσεων στα ΜΜΕ, όπου εξυπηρετείται η κυβερνητική προπαγάνδα.

Πάνε αυτά. Τελειώσανε. Μαχαίρι. Καμμία υποχρέωση δεν έχει ο Μελισσανίδης, το αφεντικό στον ΟΠΑΠ, αφού δεν είναι πολιτικός να τα ρίχνει σ’ αυτά τα κανάλια κι όχι στα άλλα.
Σ’ αυτές τις εφημερίδες κι όχι στις άλλες. Με τις ΠΑΕ, τι γίνεται; Βιάζεσαι.

Επιτυχία της κυβέρνησης η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ διότι έχει δέσει έτσι τη δουλειά, που το κράτος θα ωφελείται περισσότερο. Στο δημόσιο ταμείο θα μπαίνουν πιο πολλά λεφτά.
Κουμάντο ο Μελισσανίδης της ΑΕΚ στον ΟΠΑΠ. Και λοιπόν; Δεν θα κάνει ό,τι του καπνίσει. Σε καμμία περίπτωση. Ο καπιταλισμός έχει κώδικες. Μόνο στα ιδεολογικού τύπου καθεστώτα ο κυβερνήτης κάνει ό,τι του καυλώσει.

Τον Βγενόπουλο τον κυνηγάνε γιατί έδωσε δάνεια που δεν έπρεπε, λένε. Θα πάει φυλακή ο Μελισσανίδης αν σπρώξει λεφτά του ΟΠΑΠ π.χ. στον κολλητό του Ιβαν Σαββίδη κι όχι στον Άρη. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.  

Όπως του Κωστόπουλου δεν του επιτρέπεται, αν δεν δικαιούται, να δώσει δάνειο στον ίδιον τον εαυτό του από τη δική του τράπεζα, την άλφα μπανκ, έτσι και του Μελισσανίδη θα είναι δεμένα τα χέρια του, προκειμένου να βοηθάει την ΑΕΚ. Αν το κάνει αυτό θα παρανομήσει. Θα είναι ένοχος για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Έλα! Παράθυρα, όχι απλά χαραμάδες, υπάρχουν. Αφού ο τίγρης θα βάλει να δουλέψουν τούρμπο οι μηχανές της ΑΕΚ, θα βρει τρόπο να στέλνει λεφτά στην ομάδα του από το ταμείο του ΟΠΑΠ, που θα το ελέγχει συνεταιρικά με τον Τσέχο, κι όχι κατ’ ευθείαν από την τσέπη του.

Διαβάστε τι γράφει ο αποδυτηριάκιας για την εμπορική σκέψη του ιδιωτικού ΟΠΑΠ