ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Ποια είναι η εθνική ομάδα, αυτό κυττάς. Όχι ποιοι είναι οι πιθανοί σου αντίπαλοι. Ασχολούμεθα με το ποδόσφαιρο γιατί μας διδάσκει. Όπως το λέω. Μας παραδίδει μαθήματα. Τι γίνεται, όμως;

Είσαι μαλάκας αν δεν διαβάζεις το ποδόσφαιρο. Τα διδάγματα που σου ρίχνει στη μάπα. Είσαι όρθιος μαλάκας αν μένεις στην ίδια τάξη.

Η Ελλάδα κέρδισε στη Λιθουανία, αλλά όλα δείχνουν ότι θα τερματίσει δεύτερη στον όμιλό της. Άρα, θα πέσει στη διαδικασία των μπαράζ για να προκριθεί στα τελικά του μουντιάλ. Και τι λες μετά από τόσα χρόνια στα θρανία του ποδοσφαίρου;

Ποιος είμαι εγώ. Αυτό λες. Ανεβαίνεις στη ζυγαριά και ζυγίζεσαι. Δεν ασχολείσαι αν θα κοντραριστείς με την Κροατία ή, τη Δανία, τη Σουηδία ή, τη Ρουμανία. Γιατί; Να το ξαναπούμε. Τι σ'έχει διδάξει η Ιστορία, μάλιστα στο έχει πει και δυο και τρεις φορές.

Με ανώτερο αντίπαλο ίσως περάσεις. Με κατώτερο αντίπαλο ίσως αποκλειστείς. Εξαρτάται από σένα περισσότερο, και λιγώτερο, πολύ λιγώτερο από τον άλλονα. Κι αυτό ισχύει και στη ζωή. Άμα παίξεις καλά θα την φας την γκόμενα και από τον ωραιότερο. Αν προετοιμαστείς γερά θα τον αφήσεις πίσω τον άλλον ας είναι από τζάκι.