ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ

 

Είμαι ΦΙΦΑ και σου δίνω το δικαίωμα να διοργανώσεις το μουντιάλ. Δικό μου είναι το έργο. Δεν είναι αυτή η ανοησία που λέγανε οι Έλληνες όταν πήραν τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Ότι οι ολυμπιακοί επέστρεψαν στην Ελλάδα. Τούμπανα.

Της ΔΟΕ είναι το πρότζεκτ και το περιφέρει κάθε τέσσερα χρόνια από χώρα σε χώρα. Και για να στη δώσει τη διοργάνωση, πρέπει να παρουσιάσεις φάκελλο, να σε κρίνει ότι συγκεντρώνεις τις προϋποθέσεις. Και ακόμα θα δεσμευθείς σε κάποια βασικά πράγματα.

Την πούτσισε η FIFA αν τις ημέρες του μουντιάλ 2014 αρχίσουν να βαράνε στη Βραζιλία οι Πυρήνες της Φωτιάς του Σάο Πάολο και η 17 Νοέμβρη του Ρίο Ντε Τζανέιρο και ο Επαναστατικός Αγώνας του Πόρτο Αλέγκρε.

Τι γίνεται σήμερα στη Βραζιλία με τους αγώνες του confederation; Γιορτή της πείνας. Της πλατείας Ταξίμ γίνεται.

Δεν πάει έτσι, σου λέει η ΦΙΦΑ. Σας δώσαμε το μουντιάλ να κονομήσετε κι εσείς ληγούρια Βραζιλιάνοι. Θα'ρθουν τουρίστες, θα'ρθουν οι ξένες αποστολές, γιατί όλοι αυτοί να τραβήξουν τον τάραχο για τα δικά σας εσωτερικά προβλήματα; Δείτε τι θα κάνετε. Διαφορετικά θα το πάμε το έργο σ'άλλη χώρα. Δεν την παντρευτήκατε τη διοργάνωση, την οποία εμείς θέλουμε να την προστατεύσουμε.