ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Ο ΑΛΑΦΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΒΓΕΝΟ

 

Δικομανής δεν είναι ο κύριος Αλαφούζος, όμως όταν τον πνίγει το δίκηό του σαν πολιτισμένος άνθρωπος καταφεύγει στα δικαστήρια και δεν ζητάει βοήθεια από ανθρώπους της νύχτας, που τυχαίνει να το παίζουν και οργανωμένοι οπαδοί της πανάθας.΄Οποτε, άλλωστε, απείλησε να ζητήσει την προστασία της δικαιοσύνης, το έκανε για τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού κι όχι για το προσωπικό του προφίλ.

Ο Αλαφού ανέλαβε το πηδάλιο μίας ομάδας που αποτελούσε τον κεντρικό στόχο της Παράγκας της διαιτησίας και γι’ αυτό πριν αποφασίσει η επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ ο Α' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Κωνσταντίνου πλάκωσε τις μηνύσεις στους Δούρους και τους Γιάχους.

Μετά την αρνητική απόφαση της επιτροπής, ο Αλαφούζος απείλησε να εγκαλέσει τον εισηγητή που ήταν κατηγορηματικός σε βάρος του Παναθηναϊκού, τον βαζελόφρονα κύριο Δημητρίου. Όταν η υπόθεση έφθασε στη ΟΥΕΦΑ, που κακώς έφθασε μέχρι εκεί και την πλήρωσαν τα Γιάννενα, πριν ακόμα εκδοθεί η τελική απόφαση, ο πρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας απειλούσε ότι  σε περίπτωση αρνητικής θέσης, θα κατέφευγε στο CAS.

Η γνώμη του αποδυτηριάκια είναι ότι και στο CAS  δικάζουν λαμόγια, που τα παίρνουν και γι’ αυτό ούτε εκεί θα βρει το δίκηό του ο Παναθηναϊκός. Να ερωτηθεί ο Βγενόπουλος, ο οποίος και αγαπάει τον Παναθηναϊκό, και έχει σε εκτίμηση τον Αλαφούζο και, κυρίως, λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητος παίζει στα δάκτυλα το γίγνεσθαι στα διεθνή δικαστήρια.

Για το οικονομικό κραχ της η μαρτυρική Κύπρος κυνηγάει αδίκως τον Βγενόπουλο, ο οποίος για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες πήγε τη δουλειά μέχρι το μεγαλύτερο δικαστήριο της γης, αυτό που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και ασχολείται μόνον με διακρατικές διαφορές.

Αν χρειάζεται, όπως είχε γράψει ο αποδυτηριάκιας, 72.500 ελβετικά φράγκα το CAS για να δικάσει μία υπόθεση, το εν λόγω δικαστήριο στην Αμερική θέλει κάτι λιγώτερο από 450.000 δολάρια. Κανένα πρόβλημα για τον Βγενόπουλο που έχει κερδίσει κοντά στα δύο δις ευρώ από το κούρεμα που έπεσε στους μαρτυρικούς Κύπριους.

Οι μαρτυρικοί Κύπριοι αφού είχαν αποφασίσει οι τράπεζές τους να ξεπλένουν τα λεφτά των Ρώσων ολιγαρχών ξεκινώντας από τη μαύρη χαρτούρα του Μιλόσεβιτς, έφθασαν να ζητάνε τη δέσμευση της περιουσίας όπου γης του Βγενόπουλου, στο όνομα της κυπριακής δημοκρατίας. Όπως, λοιπόν, ο Βγενο κατέφυγε στη Νέα Υόρκη μετατρέποντας το παιχνίδι σε κόντρα Κύπρου κατά Ελλάδος, έτσι και ο Αλαφούζος. Αντί να το έχει κάνει Πέραμα-Παλούκια το ταξίδι μέχρι την Νυόν, να το πάει το έργο Ελβετία κατά Ελλάδος. Για να δικαιωθεί ο Παναθηναϊκός και να υποχρεωθεί η ΟΥΕΦΑ να τον δεχθεί στο γιουρόπα ληγκ.

Στη Νέα Υόρκη, λοιπόν, με τον πλήρη φάκελλο του ο Παναθηναϊκός και ένα πακέτο 450.000 δολαρίων μόνο.