ΑΠΟ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

πηγή: Intime
 

Έγραφε ο αποδυτηριάκιας απευθυνόμενος στον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Καπετάνιε, μπορείς να γίνεις ο πατριάρχης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τίποτα αυτός.

Έγραφε, ξαναέγραφε ο αποδυτηριάκιας στη φυλλάδα ότι είσαι Βαρδινογιάννης, ρε γαμώτο, είσαι και Παναθηναϊκός, δηλαδή όχι Απόλλωνας και Αθηναϊκός, κάνε κάτι που θα μείνει.

Εποχή που ο Βαρδινογιάννης δεν είχε αντίπαλο. Η Θεσσαλονίκη στο γνωστό πλάνο, η ΑΕΚ στην περιπέτεια και ο Ολυμπιακός μετά τη λαίλαπα Κοσκωτά μπλεγμένος με τους Σαλιαρέληδες. Ποιος να βοηθήσει το ποδόσφαιρο να ενταχθεί στην κοινωνία;

Το κράτος, αυτό που λέγεται κράτος, η απόλυτη αδιαφορία. Τα ΜΜΕ προσκυνημένα στην καφρίλα, και στη χουλιγκάνικη αντιπαλότητα. Μοναδική ελπίδα ο ισχυρός της πιάτσας να μην περιορίζεται να του κάνουν τα χατήρια τα λαμόγια στη γύρα, αλλά με την προσωπική τους δυναμική, πολύ εύκολα, να αναβαθμίσει το χώρο.

Δεν το τόλμησε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο οποίος παραιτήθηκε από την προεδρία του Παναθηναϊκού σα αύριο 29 Μαϊου το 2000. Βόλευε τον καπετάνιο μία ΕΠΟ πότε με Τριβέλα νεοδημοκράτη, πότε με Αλιμήση πασόκο. Μία ΕΠΟ που την είχε του χεριού του. Μετά την αποχώρηση από τη σκηνή του Μελισσανίδη, εμφανίζεται ο Κόκκαλης. Επιτόπου όλο το κύκλωμα δήλωσε υποταγή στον mister intracom.

Ένας Βαρδινογιάννης μονοκράτωρ, όπως και ένας Κόκκαλης αυτοκράτωρ, θα μπορούσαν να καθαρίσουν τη μπουγάδα με τη μία. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ότι μέχρι εδώ ήταν το τσατσιλίκι. Τελειώσαμε. Όποιος κουνήσει ουρά, του κόβεται ουρά, χέρια, πόδια, ίσως και κάτι άλλο.

Σήμερα Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης είναι στην απ' έξω και στην πασαρέλα κάνουν παιχνίδι, το άγνωστο στο όνομα της κάθαρσης παιχνίδι στη δυτική Ευρώπη Αλαφούζος, Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισσανίδης, με κολαούζο στο έργο κάποιον απίθανο Κοντονή. Τούτη τη δόση πάμε σιγουράτζα για τίμιο πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμα:

Οταν είπε «αντίο» ο καπετάνιος