ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΝΤΕΜΗ ΚΑΙ ΖΑΓΟΡΑΚΗ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Δεν είναι δυνατόν να μην έκανε λάθη ο Ζαγοράκης στον ΠΑΟΚ. Ίσως, μάλιστα, να μην έκανε απλά λάθη, αλλά εύκολα να χαρακτηρίσει κανείς σαν εγκληματικά τα λάθη του όταν διοίκησε την ΠΑΕ. Τι, λοιπόν, θέλει να μας πει και τι εννοεί ακριβώς ο Ζήσης Βρύζας;

Ποδοσφαιριστής ήταν ο Ζαγοράκης. Και επειδή ήταν πολύ καλός παίκτης, άξιος, πανάξιος αρχηγός της εθνική ομάδος, ήταν επόμενο να τα δώσει όλα, να αφοσιωθεί στην καριέρα του την ποδοσφαιρική. Όχι την εξωποδοσφαιρική, ούτε την μεταποδοσφαιρική. Που μυαλό γι’ αυτό.

Η έκπληξη θα ήταν να μην έκανε λάθη στην ΑΕΚ σαν αφεντικό ο Ντέμης Νικολαΐδης, το ίδιο και στον ΠΑΟΚ ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Θα το πω αλλοιώς. Είναι το ανέκδοτο να πάρει το κουμάντο σε μια ΠΑΕ, μάλιστα μια προβληματική ανώνυμη εταιρεία όπως ήταν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, ένας ποδοσφαιριστής με ανύπαρκτο παρελθόν επιτυχημένου στα διοικητικά, στα οικονομικά, στα εμπορικά, στα επιχειρηματικά.

Δεν θυμάμαι να είχε αναλάβει τη διαχείριση ενός περιπτέρου έστω, κάποιου μπαρ ο Νικολαΐδης πριν ηγηθεί εν λευκώ της ΑΕΚ. Ούτε είχα ακούσει ότι ο Ζαγοράκης ήταν ικανός μπίζνεσμαν σε μια καφετέρια, σ’ ένα μίνι μάρκετ.

Η ευθύνη βαραίνει και τα ΜΜΕ και τον κόσμο που στρώνουν το κόκκινο χαλί και παραδίδουν τα κλειδιά μίας ΠΑΕ σ’ άτομα με μοναδική αρετή  τη δήθεν ταύτισή τους με την φανέλλα.

Δεν λες τίποτα αν δώσεις σήμερα την πληροφορία ότι το ποδόσφαιρο είναι μπίζνες. Σιγά την είδηση. Εκείνο που αξίζει να τονιστεί είναι ότι η δουλειά απαιτεί στελέχη με πτυχία, επιστήμονες με ειδικότητα. Κάνει πλάκα μια ποδοσφαιρική Α.Ε. όταν οπλίζεται με βετεράνους με αποκλειστικό προσόν το παρελθόν τους σαν παίκτες. Το ανέκδοτο!