ΤΑ ΡΑΝΤΑΡ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που είναι. Ποιος, δηλαδή; Αυτός που κατάντησε να είναι. Ένας πρώην. Μια σκια του ίδιου του εαυτού του. Αυτός είναι σήμερα ο Παναθηναϊκός. Όχι αυτός που ήταν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Δεν βοηθάει τον Παναθηναϊκό όποιος δεν αντιλαμβάνεται τη σημερινή κατάσταση του. Όποιος την αρνείται. Και παίζει το παραμύθι της χρυσόσκονης.

Από τον Παναθηναϊκό, και μόνον απ’ αυτόν, εξαρτάται αν κάτι θα αλλάξει και πότε θα αρχίσει η ανάκαμψη της εταιρείας. Να είμαστε ρεαλιστές. Ας αφήσουμε στην άκρη τα περί σωματείου, αυτά της παναθηναϊκής ιδέας, παναθηναϊκής θρησκείας, συμμαχίας, ενότητας κι’ άλλα τέτοια ψευτοκουλτουριάρικα.

Κακά τα ψέματα. Όλο το έργο είναι ο αρχηγός. Αυτός που λέγεται Ντέμης Νικολαϊδης, Ιβάν Σαββίδης, Γιάννης Αλαφούζος. Ο κόσμος θα βοηθήσει, αλλά ούτε να διοικήσει είναι σε θέση, ούτε να διαχειριστεί την ομάδα σε επίπεδο οικονομικό, ανταγωνιστικό και, κυρίως λέω εγώ, επικοινωνιακό. Έναν τομέα που στην Ελλάδα δεν τον έχουν πάρει σοβαρά.

Το παιχνίδι, λοιπόν, το παίζει ο Αλαφούζος. Απ’ αυτόν εξαρτώνται όλα. Αυτός αποφασίζει, αυτός δίνει το στίγμα και στον κόσμο της ομάδας και σ’ όλη την Ελλάδα. Παναθηναϊκός είναι, μέγεθος μεγάλο και δεν κρύβεται. Ούτε πλαστογραφείται η εικόνα του.

Καμμιά ΕΠΟ και καμμιά ΟΥΕΦΑ είναι σε θέση να βλάψουν, όπως και να αβαντάρουν τον Παναθηναϊκό, εκεί που έχει καταλήξει. Μιλάμε τώρα ότι δεν τον πιάνουν οι κεραίες. Μιλάμε ότι από τα ραντάρ έχει χαθεί ο γνωστός Παναθηναϊκός, αυτός που ξέραμε. Τι πρέπει να γίνει; Όχι, βέβαια, να φτιάξουμε τα ραντάρ.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να φτιαχτεί. Κι’ αυτό δεν γίνεται με κουμπιά. Πατάω ένα κουμπί και βγαίνει μια χοντρή. Ούτε πέτρα δεν έχει μπει στη Λεωφόρο. Θα σηκώσει, δηλαδή, το διακόπτη ο Αλαφούζος και έτσι η ομάδα δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσει στο Περιστέρι η, τη Νέα Σμύρνη; Λέμε τώρα για ένα από τα αγκάθια της εταιρείας.

Δεν κλείνει την τρύπα στα οικονομικά της μια ΠΑΕ με οπλοστάσιο τις μηνύσεις και τις απειλές. Εκτός κι αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για να δικαιολογηθούν όλα εκείνα τα χειρώτερα που περιμένουν τον Παναθηναϊκό. Τα χειρώτερα σύμφωνα με τα σκοτεινά δεδομένα του σήμερα.