ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 

«Δεν γίνεται να κερδίσεις τον Γύρο της Γαλλίας αν δεν ντοπαριστείς». Το είπε ο πασίγνωστος Λανς Άρμστρογκ. Κανείς, αυτός είναι ο κανόνας, δεν βγαίνει δημοσίως να πει κάτι αν δεν έχει τις προσωπικές του σκοπιμότητες. Τα προσωπικά του κίνητρα.

Επτά χρόνια σερί κέρδιζε τον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας, ένα από τα πιο σκληρά, πιο μαρτυρικά αγωνίσματα στο αθλητικό στερέωμα, ο Αμερικανός Άρμστρογκ, που προ μηνών είχε ομολογήσει στην εκπομπή της Όπρα Ουϊνφρυ ότι πλακωνόταν στα αναβολικά. Για να δηλώσει μεταμέλεια ασφαλώς όταν τον τσάκωσαν θετικό. Επί της ουσίας.

Στην Ελλάδα ακούσαμε για πρώτη φορά στα ίσα και πολύ έντονα περί ντόπιγκ όταν συλλαμβάνονταν με απαγορευμένες ουσίες οι ποδηλάτες στον Γύρο της Γαλλίας. Δεκαετία ’60.

Τι λέει σήμερα με την ευκαιρία του 100ου Ποδηλατικού Γύρου ο Λανς Άρμστρογκ; Δεν γίνεται να κερδίσεις αν δεν φαρμακωθείς. Μάλιστα. Τι πάει να πει αυτό; Όχι απλά δεν κερδίζεις, αλλά δεν κατεβαίνεις στον αγώνα αν δεν έχεις «πάρει». Δεν αντέχει ο οργανισμός να βγάλει τέτοιες διαδρομές. Οπότε;

Καταργήστε τα αντιανθρώπινα αθλήματα. Τις αντιανθρώπινες κούρσες. Τους αντιανθρώπινους αγώνες.

Διαβάστε ακόμα:

Πιο μπροστά η Ελλάδα με τις έγχρωμες