ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

Το πρώτο δικηγορικό γραφείο στον κόσμο που ασχολείται με αθλητικές υποθέσεις είναι του πρώην γενικού γραμματέα της ΦΙΦΑ Τσεν Ρουφίνεν (φωτο). Πρώην έγκριτος συμβολαιογράφος στο καντόνιο της Ζυρίχης, καμμία σχέση με Κορωπί και Μέγαρα.

Δώδεκα χρόνια πρώτο πιστόλι στη ΦΙΦΑ ο Ρουφίνεν κάποια στιγμή άρχισε να πυροβολεί τον πανίσχυρο Μπλατερ, τον οποίον ξεφώνησε για γκραν σουξέ απατεώνα. Με συγκεκριμένα στοιχεία.

Σημασία στην πουτάνα τη ζωή, που την ορίζουν έτσι κι όχι αλλοιώς οι άνθρωποι κι όχι τα άνθη της κερασιάς, έχει με ποιον τα βάζεις. Όχι αν αυτά που λες είναι σωστά. Ποιες δωροδοκίες και ποιες απάτες, όλα αυτά που φόρτωσε με ντοκουμέντα ο Ρουφίνεν του Μπλατερ;

Στη συνέλευση της ΦΙΦΑ στη Νότια Κορέα αποδέχθηκαν άσφαιρα πυρά οι κατηγορίες στον Μπλατερ που επανεξελέγη πρόεδρος θριαμβευτικά.

Στο δικηγορικό γραφείο του Ρουφίνεν, που έχει υποκατάστημα και στη Σιών της Ελβετίας, Νο2 είναι ο παγκοσμίου φήμης Βέλγος δικηγόρος Ντουπόν, ο άνθρωπος που έφερε τούμπα τα πάντα όλα με την υπόθεση Μποσμάν.

Νο3, άλλο θηρίο αυτό, ο Μοντενέρι, για δέκα χρόνια πρόεδρος στην πιο σημαντική επιτροπή της ΦΙΦΑ, στην Play-status committee, το όργανο που τα ρυθμίζει όλα.
Στο γραφείο του Ρουφίνεν καταλήγουν πολλές υποθέσεις αθλητικών διαφορών στο ΝΒΑ. Πριν ακόμα ανοίξει το φάκελλό σου με την όποια αθλητική διαφορά έχεις με κάποιον, στο γραφείο του Ρουφίνεν θα πρέπει να σκάσεις προκαταβολή. Κι αυτοί θα σου πουν αν η υπόθεσή σου προχωράει ή, όχι. Επειδή δεν είναι γραφείο που ρισκάρει την ήττα. Να μη σκοράρει σε μία υπόθεση.  

Μια ανάσα, μέχρι να επανέλθω στο θέμα μας. Το ρόλο του δικηγόρου, ειδικά στο εγχώριο πρωτάθλημα.