ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ Η ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

 

Ο μάγκας ο αναγνώστης αδιαφορεί ποιος, ποιοι δημοσιογράφοι γυψώνονται. Να το πω καλύτερα, ποιος, ποιοι είναι αυτοί που δωροδοκούν δημοσιογράφους. Κι αυτό εύκολα το εννοώ πέρα για πέρα.

Είπαμε. Έχουμε μπει σε ναρκοπέδιο. Είπαμε. Δεν είπαμε; Διαβάζεις αποδυτηριάκια. Λοιπόν. Όχι μόνον δεν μ’ενδιαφέρει αν παίζει η δωροδοκία στη δημοσιογραφία, αλλά επειδή είμαι μάγκας αναγνώστης παίρνω πρέφα τι παίζει στην πιάτσα. Όπως το λέω.

Λιγώτερα μπορώ να πάρω από τον καθαρό δημοσιογράφο, τον έντιμο λειτουργό του τύπου. Τα περισσότερα θα μου τα δώσει, δηλαδή θα τα πάρω από τα γραπτά του διαπλεκόμενου, του μπασμένου στα κόλπα δημοσιογράφου. Ας είναι στημένος. Το στήσιμο θέλω να πιάσω εγώ.

Και πρόσεξε. Ανάμεσα στον στημένο δημοσιογράφο και τους πονηρούς, τους ψαγμένους αναγνώστες αναπτύσσεται μία συνωμοσία. Όπως στο λέω. Ένα είδος μοναδικής επικοινωνίας.

Μιλάμε για αναγνώστες με σηκωμένες τις κεραίες τους. Δεν μιλάμε για τα φυτά που κυκλοφορούν στο διαδίχτυο και το παίζουν σχολιαστές της συμφοράς. Σε παρακαλώ.

Δεν τελειώσαμε