ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΑΜΑ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

 

Το γήπεδο της Λεωφόρου είναι, λέει, του Παναθηναϊκού. Άσε. Άμα θέλει το κράτος σου αμφισβητεί την «ιδιοκτησία». Το ΟΑΚΑ ποιου είναι ιδιοκτησία; Του κράτους θα μου πεις. Κι εγώ σου λέω ότι κι αυτό μπορεί να αμφισβητηθεί, έστω κι αν δεν υπάρχει κάποιος να διεκδικήσει το ΟΑΚΑ.

Ελλάδα είναι εδώ. Δεν υπάρχει τίποτα όρθιο. Όλα είναι στον αέρα. Ποια εκκλησιαστική περιουσία. Αν το κράτος το αποφασίσει σε μία νύχτα έχει αδειάσει όλα τα παγκάρια. Και η Εκκλησία στο πορτοφόλι της δεν θα βρίσκει ούτε καπίκι. Και δεν θα κατέχει ούτε μισακό αμπέλι.

Λέμε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ποιανού Παναθηναϊκού είναι η Λεωφόρος; Του Ερασιτέχνη, όχι της ΠΑΕ, της ΚΑΕ, της ΣΑΕ, της ΒΑΕ Παναθηναϊκός. Αν, λοιπόν, προχωρήσει το ντηλ, που αποκαλύπτει ο αποδυτηριάκιας, ότι έχει ξεκινήσει, το έχει βάλει μπροστά κάποιος εξ ονόματος της ΠΑΕ με τη Αρχιεπισκοπή, ε, όσο να΄ναι όλο και κάτι ψιλά θα πέσουν στο ταμείο του Ερασιτέχνη. Να μη μείνει νηστικός ο Μιχαλαριάς.

Όπως το κατάλαβες! Πάνε να βάλουν χέρι στο ταμείο της Εκκλησίας. Πώς, δηλαδή; Όχι και ότι την έχουν τάμα την Λεωφόρο στον Άγιο Φανούριο και την Οσία Πολυξένη. Με ανταλλάγματα να αποκτήσει την «Αγία Έδρα» της η Εκκλησία της Ελλάδος στην έκταση που καλύπτει σήμερα το «σπίτι» του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε ακόμα:

Το «Βατικανό» της Ορθοδοξίας στη Λεωφόρο