ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΩΡΕΣ Ο ΜΠΑΖΙΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΒΑΡΗ

 

Λέω ότι ο Ηλίας Μπαζίνας γνώριζε από αθλητισμό. Ότι ήταν άνθρωπος του αθλητισμού. Άσχετο, ναι, άσχετο επειδή ήταν αθλητής της άρσεως βαρών, γραμματέας της ομοσπονδίας της, «προπονητής» ειδικών προγραμμάτων που δεν είχαν ποτέ εφαρμοστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στους περίφημους «Μπέμπηδες» του Ολυμπιακού. Έφορος βαρέων αθλημάτων στον Ολυμπιακό, μέλος της διοίκησης επί Γουλανδρή.
 
Ήταν άνθρωπος του αθλητισμού επειδή αγάπησε τον αθλητισμό. Επειδή πέρασε χιλιάδες ώρες, εκατομμύρια ώρες στις προπονήσεις του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, και κυρίως στα γυμναστήρια με τους βαριτζήδες. Όποτε τον έπαιρνες τηλέφωνο στο σπίτι του, η Κίτυ σου έλεγε ότι η Ηλίας είναι στο ΟΑΚΑ, με τον γιο του Διονύση, στην προπόνηση της εθνικής ομάδος. Σήμερα ιατρός ο Διονύσης, σαν έφηβος έφθασε τρίτος στον κόσμο, στην άρση βαρών.
 
Ο Μπαζίνας είχε το χάρισμα να δίνεται ολοκληρωτικά, να γνωρίζει όσο πιο βαθειά γίνεται αυτό που τον ενδιέφερε. Και ήταν πολλά αυτά που του κέρδιζαν το ενδιαφέρον. Από την κλασική μουσική μέχρι την Αθήνα και την Ρώμη της κλασικής αρχαιότητας.
 
Διαβάστε ακόμα:

Αθλητής Παναθηναϊκού, οπαδός Ολυμπιακού ο Μπαζίνας