ΜΕ ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ

 

Οπωσδήποτε το συνδρομητικό κανάλι είναι μέσα στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Είναι η εποχή όπου το πιο βασικό, ίσως και το μεγαλύτερο για κάποιες ΠΑΕ έσοδο, προέρχεται από την τηλεόραση. Αντιληπτό, λοιπόν, για αυτό και για εκείνο το λόγο, νόβα λέγεται σήμερα, χθες αλλοιώς, να είναι μπερδεμένη με τις ΠΑΕ, με την πρώην ΕΠΑΕ, με τη σουπερλίγκα.
      
Σήμερα το έργο παίζεται καθαρά. Αυτά είναι τα πακέτα, και τα κάνετε παντελόνι, όλα φανερά. Δεν υπάρχει μαύρο χρήμα. Δεν περισσεύει φράγκο για τίποτα χαρτζηλίκια, μιλάμε για χοντρά νούμερα, κατ’ ευθείαν στους προέδρους των ομάδων. Χωρίς να περνάει κανένας λογαριασμός από τα λογιστήρια των ΠΑΕ.

Να σου πω. Είχε συμβόλαιο 3 χρόνια η ομαδίτσα της Α΄ εθνικής με το συνδρομητικό με 200 εκ. το χρόνο π.χ. Μετά από ένα χρόνο του λέγανε του πονηρού προέδρου. Ανανεώνουμε από τώρα το συμβόλαιο, σου δίνουμε μια παράτα για άλλα δυο χρόνια κι όχι με 200, αλλά με 300 εκ. δραχμές, άρα θα πάρεις πιο πολλά, θα σου ξηγηθούμε και μια προκαταβολή, αλλά…

Τι, αλλά; Απ’ αυτά που είναι να σου δώσουμε, εμείς κρατάμε μια κατοσταρού για τον κόπο μας. Κανένα πρόβλημα ο αλανιάρης πρόεδρος. Η καλύτερη του.

Και γιατί οι νταραβεριτζήδες του συνδρομητικού έκαναν τη βρωμοδουλειά εν γνώσει των Ολλανδών αφεντικών τους; Έπεφτε παραμύθι. Να εξασφαλίσουμε τις ομάδες, μη μας φύγουν, μην πάνε σ’ άλλο κανάλι.

Στο φινάλε το συνδρομητικό κανάλι στην Ελλάδα, πριν 20 χρόνια πως πρωτοστήθηκε; Με πειρατικά λεφτά. Ό,τι λέει ο αποδυτηριάκιας. Κάργα οι δωροδοκίες σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ για να εξασφαλιστεί συχνότητα από την κρατική τηλεόραση.

Είναι μεγάλη ιστορία και ψιλοκινηματογραφική. Λαθρέμποροι Ολλανδοί από Νότια Αφρική έκαναν τη δουλειά. Με τέτοια λεφτά. Μια άλλη φορά. Όχι και να ασχοληθούμε για τη διαμαρτυρία του Αλαφούζου και της Νόβα, στη μέση ο Λέτο και ποιος έχει δίκηο.