ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΣ ΥΠΕΡΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Οι Γερμανοί ξανάρχονται. Αποδυτηριάκια, έχεις χάσει επεισόδια. Οι Γερμανοί ξανάλθανε. Νέος πρόεδρος στην ΔΟΕ Γερμανός. Το εξουσιαστικό κέντρο είναι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Πρώτα-πρώτα επειδή έχει λεφτά, πολλά, πάρα πολλά λεφτά, και μετά επειδή διαχειρίζεται πολιτικά, πολιτιστικά, οικονομικά βεβαίως το προϊόν αθλητισμός. Στην παραλλαγή του, μάλιστα, τη δήθεν αυθεντική, παραδοσιακή και κάτι τέτοια σχετικά σάπια φρούτα.

Τόμας Μπαχ (φωτο), 60 χρονών, δικηγόρος ο νέος. Τον λένε πρόεδρο, όμως στην πραγματικότητα είναι υπερπρωθυπουργός, ένας πολυεθνικός εξουσιαστής, σχεδόν αυτοδύναμος, ο αντικαταστάτης του Ζακ Ρογκ, που είχε πάρει τη θέση του Αντόνιο Σάμαρακ.

Θα κάνει την πολιτική του ο Τόμας Μπαχ, προσωπική πολιτική, γερμανική, ποιος ξέρει, δίνοντας χωρίς ουσιαστικά κριτήρια, πακέτα σε υπανάπτυκτες αθλητικά χώρες, όπως να τις τροφοδοτεί με μέσα και στελέχη.

Ο Ισπανός διπλωμάτης Αντόνιο Σάμαρακ που είχε εκλεγεί το 1980 στη Μόσχα και παραιτήθηκε μετά από 21 χρόνια για λόγους υγείας, έδωσε άλλη διάσταση στο μαγαζί της ΔΟΕ. Ο Βέλγος δόκτωρ Ζακ Ρογκ απλά, για 12 χρόνια, «κυβέρνησε» τον αθλητισμό, στα χνάρια του δασκάλου του, του Σάμαρακ.

Ο Γερμανός Τόμας Μπαχ είναι κάτι μεταξύ μπονβιβαίρ και συνωμότη, εκσυγχρονιστή και παλαιοκομματικού. Γίνεται ο ένατος πρόεδρος στη ΔΟΕ σε εποχή που ακόμα οι ολυμπιακοί αγώνες, πρότζεκτ ιδιοκτησίας της Ένωσης, πουλάει ακόμα διαπλανητικά.