«ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ» ΔΥΟ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

 

Σκηνή αληθινή. Πριν από 30 χρόνια περίπου στον Ταύρο, στο γραφείο του Καραγιαννίδη. Επίσκεψη στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» ο Λάκης Παπαθανασίου, ο πατέρας του Αιμίλιου, του πρωταθλητή ιστιοπλοΐας. Εκεί πρωτοσυναντήθηκαν οι δυο ολυμπιακοί, ο Ηλίας Μπαζίνας και ο Λάκης. Γνωριζόντουσαν, ο ένας ήξερε για τον άλλον, αλλά δεν είχε τύχη ποτέ να τα πουν.

Κάποια στιγμή, λέει ο Λάκης, στον Ηλία, ότι δεν του άρεσε κάτι που έγραψε ο Μπαζίνας. Μη λέω πολλά. Το πράμα πήγε να αγριέψει. Σε μένα τα λες αυτά, του βγαίνει ο Μπαζίνας, εγώ που έχω «δαγκώσει» τη φανέλλα του Παναθηναϊκού.

Σ’ αυτές τις φάσεις δεν μιλάς. Ό,τι βγει και ό,τι αρπάξεις. Είναι η κόντρα δυο ολυμπιακών που δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους. Ο Παπαθανασίου είναι εξωγήϊνος. Δεν πατάει στη γη. Ζει στη χώρα «Ολυμπιακός». Τα πάντα στο σύμπαν κυκλοφορούν λόγω Ολυμπιακού. Κάθε τι έχει κέντρο και αιτία επηρεασμού τον Ολυμπιακό.

Ο Μπαζίνας είναι συγκεκριμένος. Κριτικός. Επικριτικός. Δεν επέτρεψε ποτέ να τον αλληθωρίσει ο οπαδισμός του, να τον τυφλώσει.

Ο Παπαθανασίου είναι αλλού. Μόνον αν τον έχεις καταλάβει, και αφού πεισθείς ότι εννοεί πραγματικά ό,τι παράλογο και ψυχεδελικό θα σου πει για τον Ολυμπιακό, μπορεί να τον ακολουθήσεις σα σκέψη.

Δεν τέλειωσα. Έχω μια λεπτομέρεια για την οποία θα επανέλθω. Μπαζίνας και Παπαθανασίου είναι Αθηναίοι, όχι Πειραιώτες. Συνεχίζω.
 
Διαβάστε ακόμα:
Δηλητήριο στη μοίρα Ολυμπιακού το δράμα ΠΑΟ