Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΖΕΙ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΑΔΙΚΕΙ

 

Από μικρό παιδί ο Γιάννης Αλαφούζος κατασκεύαζε ενόχους. Λένε. Πιθανόν να μην ισχύει. Σκοτιστήκαμε. Δεν θα ψάξουμε πιθανόν τραύματα της παιδικής του ηλικίας, για να εξηγήσουμε συμπεριφορές και αντιδράσεις του στον Παναθηναϊκό σήμερα.

Απλά σημειώνουμε ότι δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό, ομάδα εξουσίας παραδοσιακή και ακλόνητη, να το ρίχνει στην κλάψα και την αντίσταση. Όταν, μάλιστα, την ευθύνη για την αγωνιστική του ανυποληψία και τα υπέρογκα χρέη του φέρουν μεγαλομέτοχοι παναθηναϊκοί από κούνια.

Ο Αλαφούζος, σε κάθε περίπτωση, είναι σταθερά στη μανούρα. Δεν ησυχάζει με τίποτα. Μας κυνηγάει ο Μαρινάκης. Η Παράγκα του Ολυμπιακού μάς αδικεί. Μήπως λέει την αλήθεια; Όσο κι αν φαίνεται τρελλό, ο «αιώνιος αντίπαλος» χρησιμοποιεί ακόμα όλη τη δύναμη πυρός του δίνοντας σημεία βολής στα κοράκια της διαιτησίας να μας την φέρνουν από πίσω.

Κατά τα άλλα ο Αλαφούζος πρόκειται περί σοβαρού και αξιοπρεπούς κυρίου. Προβληματίζει το χώρο, όμως. Προκαλεί ερωτηματικά. Επειδή με τίποτα δεν του βγαίνει οικονομικά το έργο στον Παναθηναϊκό. Γιατί, λοιπόν, επιμένει να παραμένει στην ομάδα, χωρίς ο ίδιος να το παίζει Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης, Σαββίδης, δηλαδή ό,τι χρειάζεται η ΠΑΕ το καλύπτουμε εμείς από την τσέπη μας.