ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Το όνομα «Μελισσανίδης» ήταν πάντα στην καβάτζα των αεκτζήδων. Ό,τι και να πάθει η ομάδα, κάποια στιγμή θα επιστρέψει ο τίγρης να καθαρίσει τη μπουγάδα. Μ’ αυτή τη σιγουριά κοιμόντουσαν ακόμα και στους εφιάλτες τους οι οπαδοί της ομάδας. Όσο κι αν ζημιώσουν την ΑΕΚ κάποιοι, υπάρχει πάντα το πιο γερό χαρτί. Μελισσανίδης. Παγκόσμια δύναμη επιχειρημαικά και ενωσίτης στην καρδιά.

Πριν μια δεκαετία περίπου, ακόμα δεν ανέλαβε η κομπανία με πολιορκητικό κριό τον πιο λατρεμένο ποδοσφαιριστή, τον Ντέμη Νικολαϊδη, ο Μελισσανίδης είχε πει την κουβέντα που έγραψε. Εκεί που έφτασαν την ΑΕΚ όποιος αναλάβει να την σώσει ή, τρελλός είναι ή, απατεώνας. Η, τρελλός παπάς τον βάπτισε ή, κάποιο λαμόγιο που πάνω στην αναμπουμπούλα ό,τι αρπάξει.

Ή, τρελλός ή, απατεών, είχε πει ο Μελισσανίδης. Πρόκειται για την απόλυτη αξιόπιστη στάση. Την πλέον ειλικρινή. Και αξιοπρεπή, εντελώς. Που σημαίνει ένα πράμα. Αναλαμβάνω, άρα μου ανήκουν οι ευθύνες. Κι όχι μόνον.

Αναλαμβάνω σημαίνει ότι έχω χρέος να πετύχω. Αν δεν είσαι σε θέση να πετύχεις, άντε στα τσακίδια.

Αμάν πια. Θέλει να μας σώσει ο Τσίπρας. Το ίδιο ήθελε ο Γιώργος Παπανδρέου. Και πριν ο Κώστας Καραμανλής.

Ο πατσαβουρισμός. Και διαχρονικός μόνο στην Ελλάδα. Οι ίδιοι οι σωτήρες το ξέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα κι όμως με τα λάβαρα και τα οράματα του κόμματος τα δίνουν όλα να ανέβουν στο θρόνο.

Όταν η ΑΕΚ χρεοκόπησε οικονομικά και υποβιβάστηκε αγωνιστικά, οι γνωστοί αέρα πατέρα νταραβεριτζήδες έτρεξαν στον  Μελισσανίδη. Σώσε μας. Τα κάναμε απόπατος. Δεν είχε άλλη επιλογή ο Κοκκινιώτης. Αν αρνιόταν, τότε για δεκαετίες οι αεκτζήδες θα κατουρούσαν στον τάφο του. Είχε υποχρέωση να ξαναπάρει το πηδάλιο στα χέρια του.

Ε, αφού ανέλαβε ο Μελισσανίδης, ε, αφού είναι ο ικανός μ’ αυτόν να επικυριαρχήσει η ΑΕΚ, αντιληπτό ότι σε περίπτωση αποτυχίας του να καθίσταται άνευ δίκης Προδότης.

Τελικά, μπήκες μπροστά, κύριε Μελισσανίδη. Ε, αν εσύ ο πολέμαρχος της ΑΕΚ, όχι ο Τσίπρας της και ο Παπανδρέου της, δεν ξανακάνεις την ομάδα πιο τρανή απ’ ό,τι ήταν, τότε είσαι άξιος να κατηγορηθείς στους αιώνες για αεκτζήδικη μειοδοσία.

Διαβάστε ακόμα:

Μελισσανίδης υπό το κράτος θρησκευτικού δαιμονισμού