ΘΑΡΡΟΥΣΕ ΑΔΕΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΜΕ ΛΕΦΤΑ

Πηγή: INTIME
 

Να ’σαι πρωταθλητής Ευρώπης και να μην το ξέρεις. Φοβερά πράγματα. Μιλάμε για τον Έλληνα. Μιλάμε για το ποδόσφαιρο, κύριοι μαλάκες, που στα λέει όλα. Που στα δείχνει όλα. Και τι λέμε σήμερα με αφορμή το ματς της εθνικής ομάδας;

Ότι ο Έλληνας δεν ξέρει ποιος είναι. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια. Ότι ο Έλληνας δεν ξέρει που βρίσκεται, που πατάει. Σήμερα τον έχει αρπάξει από το λαιμό η κρίση και δεν μιλάει. Υποφέρει σήμερα. Το ίδιο, όμως, και χθες και προχθές, που είχε λεφτά, που δεν ανησυχούσε για το αύριο.

Φοβερό, ε; Να έχεις λεφτά στο παντελόνι και να κυκλοφορείς σα νηστικός. Με την κλάψα σου. Γιατί; Επειδή δεν ήξερε, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι έχει έναν άλφα λογαριασμό στην τράπεζα.

Φοβερό δεν λες τίποτα. Να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση ο Έλληνας απ’ ό,τι σήμερα, πριν πέντε και 15 χρόνια. Κι όμως ήταν στο παράπονο, στη διαμαρτυρία.

Έτσι και ο Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής. Βγήκε πρώτος στην Ευρώπη το 2004 και αμέσως μετά το θρίαμβο του έπαιζε στο γήπεδο σαν κακομοίρης. Ποδόσφαιρο φοβισμένο, δειλό, ελληνικό. Γιατί; Ακόμα και με αντιπάλους πιο αδύναμους, κάτι Λετονίες, Καζακστάν και σία, η Ελλάδα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης, τις αντιμετώπιζε κομπλεξικά, υπολογίστικα, αμυντικά.