ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

 

Σε ρωτάω τι κάνεις. Του παίρνεις τη σφυρίκτρα ή, συνεχίζεις κανονικά μαζύ του. Λέω για τον Γερμανό διαιτητή Φέλιξ Μπρυχ (φωτό) που πιάστηκε κορόιδο, το κορόιδο των κορόιδων, όταν δεν είδε ότι η μπάλλα μπήκε μεν στα δίχτυα, όμως όχι αφού πέρασε ανάμεσα από τα δοκάρια. Συμβαίνει. Έχει ξανασυμβεί.

Παιχνίδι μπουντεσλίγκας Χόμφενχαϊμ-Λεβερκούζεν 1-2. Ghost goal, το είπανε. Γκολ φάντασμα. Ο παίκτης της Λεβερκούζεν δίνει κεφαλιά, η μπάλλα «τρυπάει» τα δίχτυα από τα πλάγια και καταλήγει «γκολ». Και ο διαιτητής, μάλιστα βρισκόταν από την πλευρά του πλεκτού που «τρυπήθηκε», κατεκύρωσε το «γκολ». Ούτε τον «σκόρερ» δεν αντελήφθη ο διαιτητής, που τράβαγε τα μαλλιά του από την ατυχία του να σκοράρει.

Ο εν λόγω διαιτητής σφύριξε το Ολυμπιακός-Παρί Σαιν Ζερμαίν 1-4 και προχθές, μετά την γκέλα του, το Μίλαν-Μπαρτσελώνα. Σε ρωτάω. Τι κάνεις. Του παίρνεις τη σφυρίκτρα ή, όχι.

Όχι! Κατηγορηματικά όχι. Έκανε λάθος. Αδικαιολόγητο. Ανθρώπινο, όμως. Δεν είχε σκοπιμότητα. Δεν ήταν στημένος.

Θυμάμαι ότι με τον ίδιο τρόπο είχε σκοράρει πριν χρόνια, προ Αμπράμοβιτς, η Τσέλσυ και είχε γίνει ντόρος πολύς. Και η Προοδευτική είχε φάει τέτοιο γκολ σε αγώνα Β’ εθνικής.