Ο ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

 

Το «Αμερικάνικο Όνειρο» ξεκίνησε για τον Ιωάννη Αντετοκούνμπο. Τι είναι αυτό το πολυσυζητημένο, το περιβόητο «αμερικάνικο όνειρο»; Όχι ακριβώς ο δρόμος της ευτυχίας, αλλά η ευκαιρία της κονόμας.

Είσαι μπασκετμπωλίστας που δεν σε ξέρει ούτε η ξαδέλφη σου ή, κάποιος Μπιλ Γκαίητς. Ένας ανύπαρκτος ηθοποιός ή, ένας δαιμόνιος επιχειρηματίας χωρίς φράγκο στη τσέπη σου. Ε, αν αξίζεις θα σε φτάσει στον ουρανό του κόσμου το «αμερικάνικο όνειρο». Το ότι, δηλαδή, αυτό που είσαι, αυτό που κάνεις, απευθύνεται όχι απλά στην πρώτη χώρα του κόσμου, αλλά μέσω αυτής σ’ όλο το γλόμπο.

Άλλο είσαι μανεκέν στα Σέκλανα κι άλλο στην πρώτη καταναλωτική κοινωνία της γης. Άλλο παίζεις με την κιθάρα σου τραγούδια σε μια ταβέρνα στα Άγραφα ή, στο Μενίδι κι άλλο σ’ έχει δίπλα της η Μαντόνα ή, ο Έλτον Τζων.

Ο 19χρονος καταγωγής Νιγηρίας Έλληνας Τζων Αντετοκούνμπο έκανε πρεμιέρα με τη φανέλλα των Milwakee Bucks στο NBA, έπαιξε ένα πεντάλεπτο, έβαλε ένα πόντο στην ήττα της ομάδας του από τους New York Knicks. Δεν λες κάτι άλλο. Το επόμενο θα το πεις μετά από τρεις μήνες.